Tandheelkundige gezondheid > Oral Problemen > aften > Behandeling voor de mond Ulcers

Behandeling voor de mond Ulcers

 
Mouth zweren zijn heel gebruikelijk, en hebben geen behandeling nodig. Echter, ernstige en terugkerende zweren worden gediagnosticeerd en behandeld.
Mondzweren zijn kleine letsels in de mond, veroorzaakt door breuken in het slijmvlies. Er zijn twee veel voorkomende vormen van aften - aften of Aften en koortsblaasjes of koorts blaren. Terwijl aften kan verschillende oorzaken hebben, worden koortslip meestal veroorzaakt door herpes simplex virus. Besmettelijke koortsblaasjes beginnen als blaren en vervolgens korst voorbij; maar Aften zijn niet besmettelijk, en verschijnen als gele laesies met rode contouren. Aften invloed op de binnenkant van de mond, met name de binnenzijde van de lippen, wangen en tong. Koortslip wordt meestal gevonden in en rond de lippen, maar kan de binnenmond, vooral het tandvlees en gehemelte beïnvloeden.
Wat zijn de oorzaken mondzweren?
Zoals eerder vermeld, zijn koortslip veroorzaakt door het herpes simplex virus. Aften kunnen worden veroorzaakt door een van de volgende redenen. Accidental bijten, verwondingen veroorzaakt door de tandenborstel, wrijving veroorzaakt door orthodontische beugels, slecht uitgerust kunstgebit, droge mond, inname van bepaalde medicatie, te veel stress, hormonale veranderingen, vitaminegebrek, voedselallergie, constant wrijven met een verkeerd of scherpe tanden, slechte orale hygiëne, spruw infectie, sommige auto-immuunziekten; en medische aandoeningen, zoals HIV /AIDS, diabetes, tuberculose, inflammatoire darmziekte, en kanker. Elk van deze voorwaarden kan Aften veroorzaken. Hoewel de meeste aften verdwijnen zonder behandeling, in sommige gevallen, kunnen zij niet genezen. Indien onbehandeld, kan een dergelijke aften bacteriële infectie te ontwikkelen, en ontsteking van de mond of tand abces veroorzaken.
Behandeling
Mondzweren vaak verdwijnen binnen zeven tot tien dagen van hun uiterlijk, en hebben geen behandeling nodig. Echter, de toestand zeer pijnlijk voor sommige mensen, die mogelijk behandeling nodig voor het verlichten van pijn. Anders dan de verlichting van de pijn, kan een goede behandeling verdere schade en bacteriële infectie te voorkomen. Sommige medicijnen kunnen het genezingsproces van deze zweren te stimuleren. Behandeling van aften kunnen medicijnen zoals pijnstillers, antimicrobiële mondwater, corticosteroïden, gels, pasta of vloeibare verf. Corticosteroïden verminderen de ontsteking, die ook goed voor pijnbestrijding. Analgetica worden vaak toegediend als pijnstillers. Plakken en gels worden toegepast via zweren om een ​​beschermende laag te vormen. Sommigen van hen bevatten pijnstillers en anti-inflammatoire geneesmiddelen. Je moet vele malen opnieuw toe te passen in de loop van de dag.
Antimicrobiële mondwater gunstig zijn in het geval van zweren, die moeilijk te bereiken zijn, of als er veel van hen. Dergelijke mondspoeling voorkomt bacteriële infecties en kan ook helpen in snelle heling. Al deze behandelingen zijn nuttig in de meeste gevallen. Echter, als de mond ulcus niet binnen drie weken na zijn verschijning doet genezen, of als het terugkerende in de natuur, moet u een arts te raadplegen, om uit te vinden van de exacte oorzaak. Bij koortslip veroorzaakt door herpes simplex virus, antivirale geneesmiddelen wordt gewoonlijk voorgeschreven.
Terwijl mild en zeldzaam aften normaal, ernstige worden beschouwd en terugkerende gevallen medische hulp nodig. Dit komt omdat, zoals zweren een symptoom van een onderliggende aandoening zijn. Dergelijke zweren kunnen ook worden veroorzaakt door bepaalde medicijnen, leefstijlfactoren, of slecht uitgerust kunstgebit. Als er een specifieke oorzaak, moet je hetzelfde te behandelen, met het oog op de mond zweren genezen. Voor de verlichting van zweren, dan kunt u ook toevlucht nemen tot een aantal huismiddeltjes. Toepassing van honing of pepermuntolie, of een pasta van kruisbes, is goed voor een snelle genezing. Yoghurt en bananen zijn ook populair als mondzweer remedies. U kunt ook een pasta van kurkuma poeder en glycerine toe te passen op de zweren. Kauwen 05:55 heilige basilicum tweemaal daags wordt ook gezegd gunstig voor dit doel. Home remedies kunnen de beste behandeling voor de mond zweren die mild zijn in de natuur te zijn.
Wilt u zweren in de mond te voorkomen; vermijd kruidig, zuur, en warm eten. Heeft uw tandheelkundige fitting opnieuw gecontroleerd, als ze niet goed passende. Drink veel water, en hebben een goed uitgebalanceerd dieet met meer groenten en fruit. Neem vitaminesupplementen, indien nodig; volgens de instructies van de arts. In het geval van stress, moet je toevlucht nemen tot een aantal stress relief technieken. Echter, aarzel dan niet om medische hulp te zoeken in geval van recidiverende of ernstige zweren in de mond.