Tandheelkundige gezondheid > Oral Problemen > aften > Aften zijn Besmettelijk

Aften zijn Besmettelijk

 
& quot;?? Zijn Aften besmettelijk & quot ;, is een veelgestelde vraag door mensen die lijden aan deze aandoening. Het volgende artikel doeken het onderwerp in detail.
Aften zijn kleine zweertjes in de mond. Ze zijn meestal wit, grijs of geel-gekleurd met een rode rand. In medische termen, ze heten Terugkerende Aphthous Stomatitis
. In de taal van de leek, zijn ze bekend als aften. Volgens het onderzoek, van invloed zijn ze ongeveer 20 procent van de bevolking. Velen van ons zijn verward met de vraag "Zijn Aften besmettelijk?". Nou, om het in de woorden van een lettergreep te zetten, ze zijn niet
. De uitleg wordt gegeven in de volgende paragrafen.
Vital Informatie
Deze aandoening is een gemeenschappelijk optreden in de leeftijd tussen 10 en 20, maar het kan elk ander moment terugkomen ook. Vrouwen worden meer beïnvloed door het als vergelijking met mannen. Bij vrouwen wordt vaak waargenomen tijdens de menstruele cyclus. Als het op de tong verschijnt, lijkt het alsof er puistjes op de tong.
Oorzaken
 • De oorzaken van deze zweren is nog steeds een gebied dat veel onderzoek nodig . Studies wijzen op een plaatselijke auto-immuunziekte.
 • Het is duidelijk dat immuuncellen (witte bloedcellen) van het lichaam aanval van de cel voering in de mond en veroorzaken deze onschuldig, maar irritant cellen.
 • er zijn echter andere factoren, die leiden tot de auto-immuunziekte. De factoren zijn enkele ingrediënten in tandpasta (die natriumlaurylsulfaat
  ), sommige voedingsmiddelen, trauma aan het slijmvlies in de mond, vermoeidheid en stress.
 • Genetics heeft ook een rol te spelen .
 • Als u een scherpe stuk van voedsel kauwen of bijten de binnenkant van je mond of je tong, kan het aanleiding geven tot deze zweren te geven.
 • Ze kunnen ook worden veroorzaakt door een tekort aan ijzer of vitamine B12.
 • soms allergie voor bepaalde voedingsmiddelen kan ook een reden zijn. Sommige voedingsmiddelen, die deze aandoening kan leiden als gevolg van een allergie zijn chocolade, pindakaas, zeevruchten, tarwe, noten en melk.
  Besmettelijke of niet?

  koortslip wordt veroorzaakt door een virus, dus ze zijn besmettelijk. Anderzijds, aften zijn niet besmettelijk of precancereuze, omdat ze niet worden veroorzaakt door een bacterie of een virus. Er zijn beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg die mensen adviseren met deze aandoening te kussen vermijden. Dit zou je je afvraagt ​​of Aften zijn besmettelijk door zoenen. De reden is, er is kans dat de bacteriën uit de mond van de andere persoon de zweren kunnen infecteren, waarvan open wonden zijn. Anders is het niet te verspreiden, maar het is beter op de veiliger kant te blijven.
  Behandeling
 • Deze zweren duurt ongeveer 7 tot 10 dagen de tijd om volledig te genezen.
 • Normaal gesproken, ze genezen op hun eigen. Het gebruik van niet-actuele zalven, zoals verdovende middelen of beschermende zalven is gemeenschappelijk.
 • In het geval van pijn, pijnstillers kan worden gebruikt voor tijdelijke verlichting.
 • Vitamine B12, ijzer en foliumzuur supplementen kunnen ook helpen bij de behandeling.
 • het gebruik van anti-microbiële mondspoeling kan helpen om de irritatie te verminderen.
 • in het geval u merkt dat een secundaire infectie als gevolg van deze aandoening, moet je in contact met uw zorgverlener te krijgen. Hij zal in staat zijn om antibiotica voorschrijven om zich te ontdoen van de secundaire infectie.
  Preventie
  Het wordt aanbevolen dat de persoon vermijdt kruidig, heet, of enige vorm van zure voedsel of dranken. Al deze kan de zweer irriteren en toe te voegen aan uw ongemak. Vermijd het eten van voedsel, zoals noten en chips, die scherp zijn en kan de wond porren.
  Home Remedies
  Een huis remedie is om waterstofperoxide en water dep in gelijke hoeveelheid op het kookt, gevolgd door melk van magnesia. Deze remedie zal helpen sneller te genezen de aandoening, en het zal ook het ongemak geassocieerd te verminderen. Putting natte zwarte theezakjes ook helpt bij het verlichten van pijn, zoals thee tannine, die helpt bij het verminderen van pijn bevat.
  Ik hoop dat je hebt begrepen waarom Aften zijn niet besmettelijk. Als je last hebt met deze aandoening, geen paniek, ga je gewoon naar uw arts, en je zal volledig in orde binnen twee weken of zo.