Tandheelkundige gezondheid > Oral Problemen > aften > Hoe te behandelen Canker Sores

Hoe te behandelen Canker Sores

 
Canker zweren zijn een soort van mond irritatie, kan dat heel vervelend en pijnlijk zijn. Ze kunnen echter snel worden behandeld en zelfs voorkomen. Dit Buzzle artikel geeft een weinig behandelingsopties om zich te ontdoen van deze aandoening.
Iedereen is bekend met het zeer pijnlijk en irritant zweertjes in de mond, die deel uitmaken van het eten heel moeilijk voor u. Hoewel deze zijn klein in omvang, kunnen ze veel pijn en ongemak veroorzaken. Ze zijn ook bekend als aften, en verschijnen in de weke delen in de mond als ondiepe laesies.
Ze verschijnen in de binnenste schaamlippen, binnenste wangen, het tandvlees, of sublinguale gebieden van de mond. Er zijn een aantal manieren om deze aandoening te behandelen. De behandeling zal ook afhangen van de oorzaak en de ernst van de pijn.
Oorzaken
De oorzaken variëren van het gebruik van tandpasta's en mondspoelingen die natriumlaurylsulfaat bevatten, aan voorwaarden zoals stress, spanning , trauma, hormonale veranderingen tijdens de menstruatie, menopauze, bacteriële infecties en erfelijkheid. Andere oorzaken zijn dieet deficiëntie, consumptie van bepaalde anti-inflammatoire geneesmiddelen en bètablokkers, de consumptie van zeer kruidig ​​voedsel, per ongeluk het kauwen op een van de gevoelige gebieden van de mond, voedselallergie, gebrek aan mondhygiëne en ijzergebrek.

sommige mensen lijden aan aften slechts één of twee keer per jaar, terwijl sommige een aantal voorvallen kunnen ervaren. Milde zweren kan ongeveer een zwak te genezen, terwijl ernstige die meer dan twee weken kan duren om volledig te genezen.
Behandeling
»Medicines
To vermindering van de pijn geassocieerd met aften, kunnen pijnstillers als ibuprofen worden genomen. Bij ernstige, grote of meerdere zweren kunnen voorgeschreven medicijnen zoals tetracycline (vloeistof) en een antiviraal zoals Zovirax nodig. Cortisone steroïden zoals dexamethason kan worden voorgeschreven voor een snelle genezing. Actuele medicatie zoals oracort kan ook worden voorgeschreven voor toepassing op de mondzweren. Geneesmiddelen zoals Orajel en anbesol zijn ook effectief bij de behandeling.
»Home Remedies
 • Voor verlichting van de pijn, enkele ijsblokjes toe te passen op het getroffen gebied. Dit zal het gebied gevoelloos en vermindering van de pijn.
 • verbruiken veel koele yoghurt, driemaal per dag. Yoghurt helpt de bacteriën uit te vermenigvuldigen, waardoor de vorming van meer zweren voorkomen.
 • U kunt een zelfgemaakte mondspoeling te maken door het mengen van 1 deel waterstofperoxide, en een deel water. Gebruik dit om de mond, twee keer per dag te spoelen.
 • U kunt ook spoelen met een zoutwateroplossing vaak, om te helpen genezen van de zweren snel.
 • U kunt ook vitamine B-supplementen, samen met vitamine C en foliumzuur.
 • om de afte te beschermen tijdens het proces van genezing, jas met een benzoëtinctuur.
 • Baking soda gemengd met water kan worden gebruikt als een pasta op coat het getroffen gebied.
 • Milk van magnesiumoxide kan worden gedept op de zere te helpen verlichten van pijn, evenals genezen van de pijn.
 • de melk kan ook gemengd worden met difenhydramine en gedept op de pijnlijke, driemaal per dag, om de pijn veroorzaakt door zweren te verlichten.
 • Houd een gebruikt theezakje om de zweer voor een minuut. Het looizuur vrijkomt uit het theezakje kan helpen genezen zweren in de mond, en vermindering van de pijn als gevolg van de samentrekkende eigenschappen.
  Tips voor Preventie
 • Zorg voor een goede mondhygiëne. Borstel, zijde, en het gebruik van een antibacterieel mondwater, minstens twee keer per dag. Dit is ook essentieel voor een gezond gebit.
 • Gebruik een tandenborstel met zachte haren om schade aan het tandvlees, die kan resulteren in een afte voorkomen.
 • Vermijd het gebruik van tandpasta die natriumlaurylsulfaat bevatten sulfaat. Controleer of de tandpasta ingrediënten voordat je er een koopt.
 • Het consumeren van zink, vitamine C, foliumzuur, en probiotische acidophilus supplementen kunnen bijdragen tot het verminderen van de frequentie van zweren.
 • Vermijd de regelmatige consumptie van pittig en warme voedingsmiddelen.
 • Raadpleeg een arts voordat consumeren anti-inflammatoire geneesmiddelen om hun bijwerkingen kennen.
  Als de zweren niet weg in een week of twee te gaan, raadpleeg dan de arts voor verdere behandeling.