Tandheelkundige gezondheid > Oral Problemen > aften > Hoekige Stomatitis

Hoekige Stomatitis

 
Dit artikel geeft informatie over wat & quot; hoekige Stomatitis & quot; is alles over en hoe het kan worden behandeld.
Angular Stomatitis (ook bekend als hoekige cheilitis of cheilosis) is een soort van inflammatoire laesie die bij de verbinding van de lippen verschijnt (dat wil zeggen, op de hoek van de mond), veroorzaakt door de opbouw van speeksel, en soms met behulp van gist betrokkenheid als gevolg van schimmelinfectie in de mondholte. De wond (letsel) veroorzaakt als gevolg van het soms diep genoeg om te beginnen bloeden kan zijn wanneer een persoon zijn /haar mond opendoet. Kleine zweren en de vorming van korsten kan ook gepaard gaan.
Oorzaken
Hoewel de belangrijkste reden achter het ontstaan ​​van deze ziekte is nog niet bevestigd, artsen en wetenschappers beweren te hebben gevestigd vier meest mogelijke redenen:
 • Speeksel opbouw met de mogelijke betrokkenheid van gist kan letsel van de lip gewrichten
 • Nutritional deficiëntie (specifiek tekort aan vitamine B2, dat wil zeggen riboflavine) kunnen. leiden tot cheilosis.
 • cheilosis kan optreden bij een patiënt als een deel van de symptomen van een aantal andere belangrijke ziektegebieden zoals Plummer-Vision Syndrome.
 • Mensen die verblijven in een koude omgeving in het algemeen ten prooi vallen aan deze ziekte. Verwerven mensen vaak in het winterseizoen.
  Naast de bovengenoemde mogelijke oorzaken, enkele aandoeningen zoals het openen en sluiten van de mond in een onregelmatige of onnatuurlijke wijze, een mogelijke reactie enkele soort medicatie, dan -Voeding en een gewoonte van veel mensen om hun lippen nat te houden door het likken van reeds zieke lippen in koud weer worden ook beschouwd als
  ( Let op Twitter:. veel artsen geloven niet dat Angular stomatitis is een gevolg van elke vorm van vitamine, voedings-, of een dergelijk tekort, maar de opbouw van speeksel met mogelijke betrokkenheid van gist.)
  Symptomen
 • Onset en verspreiding van de ziekte is duidelijk zichtbaar als het op de gewrichten van lippen lijkt, en er is geen interne groei van infectie.
 • Ontsteking van de laesie optreedt.
 • In sommige ernstige gevallen, de snijdt diep in de huid en bloedingen veroorzaken.
 • Korsten worden gevormd op het besmette gebied van de lippen.
 • Irritatie van de lippen wordt ervaren.
 • Moeilijkheid optreedt bij het openen van de mond wijd .
  Behandeling
  De behandeling bestaat uit de toepassing van zalf, gebruik van medicijnen, en ook gebruik van zelfgemaakte remedies. Het verloop van de behandeling wordt bepaald op basis van de conditie van de patiënt en de mate waarin de ziekte zich heeft verspreid. In sommige gevallen is deze ziekte ook gepaard met schimmelinfectie (veroorzaakt door candida besmette speeksel, wanneer een patiënt reeds lijdt Candidiasis), die ook zorg aan te nemen, en de antifungale zalven en geneesmiddelen worden gebruikt voor dezelfde .
  zoals het ook kan optreden bij een patiënt als een symptoom van een andere ziekte, wordt het ook zeer belangrijk om uit te kijken voor een dergelijke mogelijke ziekten en beslissen over de loop van de medicatie aangepast.
  de behandeling omvat ook het verwijderen van chronische infectie en dergelijke aandoening die meer infectie in de mondholte kunnen veroorzaken, herstel van vitamine niveau lichaam patiënt (die dosis geneesmiddel die hoog vitamine B2, foliumzuur bevat omvat, en andere bestanddelen) , toepassing van antifungale, anti-inflammatoire zalf /crème, gebruik van geneesmiddelen, enz.