Tandheelkundige gezondheid > Oral Problemen > aften > Orale Hairy Leukoplakie en de gevolgen daarvan

Orale Hairy Leukoplakie en de gevolgen daarvan

 

Leukoplakie is de naam gegeven aan een huidaandoening gekenmerkt door de ontwikkeling van keratosis, of de groei van keratine, de slijmvliezen. De keratose veroorzaakt onregelmatige, verdikte of getextureerde witte vlekken die meestal ontwikkelen ofwel in de mond of rond genitaliën. Orale harige leukoplakie, anderzijds, wordt meestal veroorzaakt door het oplopen van de Epstein-Barr virus (EBV), die slapend kunnen blijven in het lichaam maar lijken in de mond als het immuunsysteem verzwakt om welke reden.

Oral Hairy leukoplakie oorzaken

het gebruik van tabak is algemeen bekend als een van de meest voorkomende oorzaken van orale harige leukoplakie, in zowel roken en kauwen vormen.

Mensen met een verzwakt afweersysteem als gevolg van HIV, AIDS of een andere auto-immuunziekte hebben meer kans om orale leukoplakie ontwikkelen, volgens de Johns Hopkins Medicine Health Library, met maximaal een kwart rapportage enige ervaring met deze aandoening. In feite zijn veel patiënten die HIV-positief ontwikkelen leukoplakie hoewel ze hoeven gebruikers van tabak in welke vorm.

Slecht passende kunstgebitten en bruggen kunnen ook irritatie die leidt tot de ontwikkeling van leukoplakie op de mond veroorzaken weefsel volgens de American Dental Association (ADA).

Verschil van leukoplakie

Witte vlekken geassocieerd met leukoplakie kunnen ontwikkelen in andere gebieden van het lichaam naast de mond en de behaarde ras uniek pijnloos. De meest voorkomende niet-orale sites zijn het genitale gebied, te weten de slijmvliezen van de penis en vulva. Orale leukoplakie lijkt sterk op candidiasis of spruw, behalve dat de witte stof veroorzaakt door spruw weg kan worden afgeveegd of afgeschraapt het membraan. Met harige leukoplakie, maar de witte vlekken misschien moeilijk om aan te raken en niet gemakkelijk weggeveegd, volgens de Mayo Clinic.

Cancer Risk

Leukoplakie zelf is niet een gevaarlijke toestand, en harige leukoplakie is geen populair voorloper van kanker. Maar orale laesies die laatste voor twee weken of langer kan maligne of premaligne cellen ontwikkelen. Dit verhoogt het risico op mondkanker, tenzij u tijdige behandeling en verwijdering van de laesies te ontvangen.

behandeling en preventie

De behandeling van orale harige leukoplakie duurt meestal een veelzijdige aanpak op het kantoor van de dokter :.

  • uw tandarts zal beginnen met het onderzoeken van het getroffen gebied van uw mond
  • Als het gebied is klein in omvang, kan hij of zij het volledig verwijderen met een scalpel, laser of cyroprobe dat de cellen bevriest. Als het gebied groot is, kan uw tandarts u doorverwijzen naar een kaakchirurg voor een consult en evaluatie van het gebied.
  • Vaak zul je een recept voor antivirale medicatie, of een actueel oplossing te ontvangen toe te passen op de letsels aan genezing te bevorderen.
  • de arts zal u aanraden om te stoppen of uw gebruik van alcohol en tabak te beperken of te vervangen uw kunstgebit of bruggen, afhankelijk van de geïdentificeerde oorzaak.

    Om dit chairside aanvulling proces, vast een dieet rijk aan groenten en fruit, in het bijzonder die welke antioxidanten zoals beta-caroteen. Handhaaf even gezonde mondhygiëne door dagelijks poetsen en flossen, evenals het gebruik van Colgate ® Peroxyl ® Mouth Sore Rinse om uw ongemak te verminderen, totdat de zweren weggaan.

    Niet stoppen een bezoek aan uw tandarts als je eenmaal leukoplakie-vrij bent! Reguliere tandheelkundige check-ups zijn van vitaal belang voor de behandeling en preventie; het risico van orale harige leukoplakie terugkerende is te hoog om risico's te nemen.