Tandheelkundige gezondheid > Oral Problemen > aften > Wanneer een Tongue Burning Sensation Is Burning Mouth Syndrome

Wanneer een Tongue Burning Sensation Is Burning Mouth Syndrome

 

Als je tong ooit voelt alsof het brandt zonder reden, je bent niet alleen. Meer dan een miljoen Amerikanen lijden aan "Mondbranden", aldus de World Journal of Gastroenterology, een aandoening gekenmerkt door deze interessante (nog ongemakkelijk) gevoel van de tong. Uw tandarts kan bepalen welke symptomen je lijdt, en waarom.

Symptomen

De belangrijkste teken van Mondbranden, niet verrassend, is de sensatie van je tong branden. Dit gevoel kan ook van invloed ander zacht weefsel in de mond, zoals die in de wangen, keel of gommen. Soortgelijke symptomen zijn niet zo vaak voor, maar net zo vertrouwd: gevoelloosheid in je tong of zelfs een bittere smaak in je mond. Uw mond kan ook het gevoel aanhoudend droog.

Oorzaken

Veel aandoeningen zijn gekoppeld aan Mondbranden. In feite, diabetes, zure reflux en de menopauze hebben alle verenigingen met deze aandoening. Aandoeningen van de mond, zoals een droge mond syndroom, kan ook verantwoordelijk zijn als speeksel is er niet de tong gereinigd van bepaalde bacteriën te houden. De oorzaak van uw irritatie kan moeilijk zijn te identificeren, hoewel, dus je kan niet weten waarom je tong brandt totdat deze stopt.

Complicaties

Mondbranden kunnen een grote invloed hebben op uw dagelijkse routine. Volgens de Mayo Clinic, mensen met Mondbranden neiging om problemen in slaap te vallen als gevolg van hun ongemak. U kunt ook aan uw dieet om uw ongemak te navigeren veranderen. Houd in gedachten een tong brandende ondanks deze gedragingen kan je depressief of angstig, die op hun beurt kunt u ontmoedigen socialiseren met je vrienden voelen. Dit kan leiden tot verminderde relaties langs de lijn.

Net zo belangrijk is, Mondbranden kan het moeilijk maken voor u om te poetsen en flossen je tanden. Zelfs als uw tong en tandvlees zijn ongemakkelijk, is het belangrijk dat u een inspanning te poetsen en flossen je tanden twee keer per dag en een keer per dag, respectievelijk te maken. Niet te doen kan leiden tot verdere problemen, zoals tandbederf en tandvleesaandoeningen.

Diagnose

Diagnose Mondbranden is een uitdaging, want er is geen specifieke test voor, dus tandartsen moeten diagnosticeren door proces van eliminatie. Om uit te sluiten andere aandoeningen die tong branden, bloedonderzoek, allergietesten en biopsieën kunnen worden besteld kan veroorzaken. Zodra deze en andere oorzaken van dit brandend gevoel zijn uitgesloten, kan uw tandarts om een ​​nauwkeurige conclusie gekomen met betrekking tot uw brandende mond.

Behandeling

Er zijn veel dingen die je kunt doen op naar huis te helpen verlichten de pijn van uw brandende tong. Genot van koude dranken of zuigen op ijs chips kan zeker helpen koelen van de branden. Suikervrije kauwgom kauwen kan ook nuttig zijn om speekselproductie te stimuleren. Uw tandarts kan uiteindelijk adviseren het vermijden van voedingsmiddelen en dranken die het gevoel nog erger te maken, zoals kruidig ​​voedsel of zeer zure dranken. Tabak en alcohol moet worden vermeden, natuurlijk, omdat ze alleen de aandoening kunnen verergeren.

In combinatie met de thuiszorg, uw tandarts kunnen ook bieden behandelingen om te helpen beheren van uw symptomen. Als hij of zij denkt dat een droge mond is verantwoordelijk voor de sensatie, bijvoorbeeld, u kan worden verteld om meer water te drinken. Uw tandarts kan ook aan het gebruik van over-the-counter speeksel vervangers.

Het is geen verrassing u problemen ondervindt bij het reinigen van uw tanden als gevolg van ongemak, maar het juiste product kan helpen met dat ook. Wanneer het tandvlees worden beïnvloed door de aandoening, met behulp van een extra zachte tandenborstel zoals Colgate ® 360® ® Enamel Health ® tandenborstel kunt u voorkomen dat verdere irritatie.

Als u 're tong brandt, zie uw tandarts meteen voor een examen. Misschien heeft u Mondbranden, een zeer beheersbaar voorwaarde.