Tandheelkundige gezondheid > Oral Problemen > aften > Vijf Gemeenschappelijke Mondziekten en hoe Theyre bewerkt

Vijf Gemeenschappelijke Mondziekten en hoe Theyre bewerkt

 

Mondzorg houdt niet alleen je tanden sterk; het kan een significant effect op uw algemene welzijn, ook. Bijna een op de 10 mensen een teken van slechte tandheelkundige gezondheid, en in sommige gevallen dit aantal stijgt tot bijna 100 procent. De meest voorkomende orale ziekten zijn:

tandproblemen

Zeer weinig patiënten ontsnappen tandproblemen, die de World Health Organization (WHO) schat dat 60 tot 90 procent van de schoolgaande kinderen en bijna alle volwassenen. Cariës worden vooral veroorzaakt door de opbouw van plaque op tanden, die zuur dat het tandglazuur vernietigt produceert. U kunt dit voorkomen door poetsen en dagelijks flossen, en het boeken van halfjaarlijkse tandarts voor controle naar deze bacterie te verwijderen voordat het verhardt tot tandsteen - die u niet kunt verwijderen op uw eigen. De typische behandeling voor holten vullingen, maar als een tand is slecht vernietigd uw tandarts kan ervoor kiezen om te verwijderen of te bedekken met een kroon.

tandvleesaandoeningen

Verschillende vormen van tandvleesaandoeningen kunnen optreden bij volwassenen, en de ernst daarvan varieert van licht gezwollen, om bloedend tandvlees tot verlies van tanden te voltooien. De meeste tandvleesontsteking begint met gingivitis veroorzaakt door tandplak irritatie van de weke delen langs het tandvlees, die geleidelijk wordt nog erger als de bacteriën toeneemt. Dit zorgt ervoor dat het tandvlees te wijken van de tanden, en kan leiden tot verlies van tanden of verder gom infectie waarvoor behandeling met antibiotica

Als uw tandarts vindt uw tandvleesontsteking heeft geleid tot dit stadium (je bent niet alleen;. Het treft een op de vijf volwassenen van middelbare leeftijd in de VS), kan hij of zij wortel schaven en schalen, een professionele diepe reiniging behandeling van alle tandplak verwijderen uit uw mond te bevelen. Tijdens een schaalfactor, de vakman krassen plaque en tandsteen van de tanden boven en onder het tandvlees. Dit wordt gevolgd door het effenen van de ruwe plekken op de wortel van de tand, waar bacteriën zich ophoopt, waardoor het tandvlees vast aan de tanden wanneer het oppervlak is weer schoon.

Infectieziekten

De meest bekende van de orale besmettelijke ziekten orale herpes, die voorkomt bij patiënten die zijn blootgesteld aan het herpes simplex virus. Schimmel- en virale infecties worden ook vaak gezien bij patiënten die HIV positief zijn. Deze omstandigheden veroorzaken vaak koortslip en koorts blaren te ontwikkelen op de lippen, onder de tong en in de zachte weefsels in de wangen - en kan heel besmettelijk bij contact met anderen. Als u actie ondernemen in de vroege stadia van een koortslip, kan antivirale medicatie te voorkomen dat ze ten volle te ontwikkelen. Zodra u een zere plek, echter, over-the-counter (OTC) pijnstillers en gebruik een rustgevende mondspoeling, zoals Colgate ® Peroxyl ® Mouth Sore Rinse terwijl uw immuunsysteem gaat aan het werk om het te herstellen.

Injury Trauma

Hoewel niet echt een ziekte, WHO schat tot 40 procent van de kinderen wereldwijde ervaring verwondingen aan hun mond als gevolg van onveilige omstandigheden, ongevallen en geweld. Uw beste inzet voor het voorkomen van blessures tijdens het sporten is om een ​​gebitsbeschermer te dragen, maar in het geval van een onverwachte blessure van het veld, krijgen medische zorg zo vroeg mogelijk. Een tand die is knock-out kan worden vervangen als je het afspoelen met water en zie de tandarts snel genoeg. Uw kans reimplanting de tand in zijn socket zijn best binnen 30 minuten na het ongeval, maar het kan nog steeds succesvol blijken te zijn voor maximaal twee uur later, afhankelijk van het geval.

mondkanker

Kanker van de mond of keel worden waargenomen bij 45.000 Amerikanen elk jaar, volgens de Oral Cancer Foundation. Reguliere tandheelkundige controles zijn de belangrijkste methode voor het opsporen van hen, omdat ze vaak geen duidelijke tekenen en symptomen in een vroeg stadium te produceren. Voor de meeste mondkanker, chirurgen behandeling van de patiënt door het verwijderen van het getroffen gebied van de mond, gevolgd door bestraling en chemotherapie indien nodig.

Sommige orale ziekten voorkomen door het beoefenen van een goede mondhygiëne, maar die men tot nog kan gedijen op reguliere tandheelkundige screenings die ervoor zorgen dat ze gezond blijven van het ene bezoek aan het volgende.