Tandheelkundige gezondheid > Oral Problemen > aften > White Spot op de tong: Is het ernstig

White Spot op de tong: Is het ernstig

 

U zou een witte vlek op de tong zien na het ervaren van ongemak of bij het controleren van in je mond na het tandenpoetsen?. De meeste van deze vlekken of vlekken weg te gaan door zelf, maar het is de moeite waard een bezoek aan een tandarts te laten controleren of ze blijven hangen. Spruw, Aften en leukoplakie zijn de meest voorkomende oorzaken van witte vlekken op de tong. Hier zijn een paar voorwaarden die witte vlekken kunnen veroorzaken op je tong, en wanneer het tijd is om uw tandarts te zien.

spruw

Oral lijster, een overmatige groei van een natuurlijk voorkomende schimmel, vaak verschijnt wanneer het immuunsysteem wordt ingedrukt. Baby, kunstgebit, patiënten met kanker, HIV en andere immuun-afbreuk omstandigheden, anemie en diabetes patiënten, rokers en droge mond patiënten zijn op een hoger dan normaal risico op spruw. Een cursus van antibiotica kan ook leiden tot een aanval.

Het is zelden ernstig, maar een langdurige infectie kan behandeling vereisen. Romig witte laesies op de tong zijn een teken van spruw; Andere symptomen zijn:

 • Witte vlekken in andere gebieden van de mond
 • De letsels die er uitzien als cottage cheese
 • Red, hoeken van de mond en lippen gekraakt.. .
 • Verlies van smaak.
 • Cotton mond of droge mond.

  schrapen spruw vlekken verwijdert meestal de witte coating, maar dit kan ook een lichte bloeden veroorzaken.

  Aften

  een witte vlek op de tong, omringd door een rode, ontstoken Halo is waarschijnlijk een afte. Deze gemeenschappelijke en terugkerende laesies kunnen klein of groot zijn en op zichzelf of in groepen. Aften zijn vaak pijnlijk en schrapen ze niet verwijderen.

  Virussen, bacteriën en het immuunsysteem kwesties zijn een aantal vermoedelijke oorzaken van aften. Trauma, allergieën, stress, roken van sigaretten, ijzer en vitamine tekorten maak je meer vatbaar.

  Leukoplakie

  wit of grijs vlekken genoemd leukoplakie verschijnen meestal op het tandvlees, de bodem van de mond of de binnenkant van de wangen, maar soms verschijnen ze op de tong ook. Afvegen of schrapen niet hun uiterlijk of textuur, die dik of gehard kunnen veranderen.

  Het kauwen of het roken van tabak en alcohol veroorzaken de meeste gevallen van leukoplakie, en ongeveer 75 procent van rookloze tabak gebruikers ontwikkelen leukoplakie, volgens de Oral Cancer Foundation. De voorwaarde draagt ​​ook een klein risico op het ontwikkelen tot mondkanker.

  Hairy Leukoplakie

  Fuzzy witte vlekken die op de zijkanten van de tong als ribbels of plooien lijken zijn symptomen van harige leukoplakie. Deze patches gevolg van infectie met het Epstein-Barr virus (EBV), die een leven duurt maar blijft latent in het lichaam tot een verzwakt immuunsysteem vonken een aanval, volgens de Mayo Clinic.

  Wanneer bezoeken je tandarts

  Als een witte vlek op de tong niet weg na een week te gaan tot tien dagen, een bezoek aan uw arts om te laten controleren. Sommige aandoeningen, zoals spruw, kan weg te gaan op hun eigen, maar het is altijd verstandig om te gaan zien uw tandarts of arts voor een consult om ervoor te zorgen dat het niet iets meer.

  Om te voorkomen dat uw mond fris en gezond en de risico's van witte vlekken en andere problemen, borstelen tweemaal daags met een fluoride tandpasta, zoals Colgate Total® Uitgebreid Deep Clean tandpasta. De meeste mensen ervaren witte vlekken op de tong op een bepaald punt in hun leven en voor velen zijn ze een gemeenschappelijk optreden. Hoewel de vlekken zijn waarschijnlijk niet schadelijk zijn, kunnen ze een teken van iets meer serieus. Als u bezorgd bent, kan een controle bij uw tandarts je gerust te stellen.