Tandheelkundige gezondheid > Oral Problemen > aften > 3 Soorten Tongue Blaren en hoe ze te behandelen

3 Soorten Tongue Blaren en hoe ze te behandelen

 

Je tong lijkt misschien klein en onschuldig, maar het speelt een belangrijke rol in uw dagelijks leven. Naast spraak en smaak, is het vaak een primaire indicator van uw algehele gezondheid. Je tong is ook opmerkelijk ongemakkelijk wanneer verhinderd is, en zweren of de tong blaren kun je meer dan je zou verwachten ongemak.

Aften

Deze orale blaren zijn een van de meest voorkomende orale problemen, en de meeste mensen ervaren ze op een bepaald punt in hun leven. Ze zijn meestal klein, minder dan een derde van een inch in diameter en vorm op het binnenoppervlak van wangen, onder de tong of het tandvlees - zo niet op de tong zelf. De zweren kunnen wit of geel in het centrum met een rode rand zijn, zoals beschreven door de Mayo Clinic, of start als pijnlijke rode vlekken of bulten die zich ontwikkelen in een open zweren.

Aften meestal dragen een algemeen gevoel van ongemak. Hoewel de pijn verdwijnt meestal op zichzelf in zeven tot 10 dagen, kan het drie of meer weken duren voordat de ulcera zelf genezen. Aften kan worden veroorzaakt door emotionele stress, hormonale verschuivingen, een lagere immuunsysteem en coeliakie. Als je mond zweren geïnfecteerd raken echter bijkomende problemen zoals gezwollen lymfeklieren kan ontstaan, dus het is best om zweertjes in de mond te pakken zo snel mogelijk om te voorkomen dat een infectie verergeren. Raadpleeg uw arts als u een van de volgende tegelijkertijd te ontwikkelen:

 • gewrichtspijn
 • Fever
 • Huiduitslag
 • Diarree

  Zorg voor een goede mondhygiëne door dagelijks poetsen en flossen, en spoel je mond met een antibacterieel mondwater zoals Colgate ® Peroxyl ® Mouth Sore Rinse Alcohol-Free
  , wiens borrelen eigenschappen schoon de mond zachtjes terwijl het verminderen van de irritatie van de snellere genezing te bevorderen.

  candidiasis

  ook bekend als spruw, candidiasis is een overmatige groei van de Candida schimmel, die van nature groeit in je mond. Het ontwikkelt wanneer de bacteriën het beschermen van uw mondelinge weefsels in het gedrang komen, hetzij door het gebruik van antibiotica, medicatie-geïnduceerde droge mond of slecht passende tandheelkundige apparatuur. De symptomen van spruw kunnen bestaan ​​uit een van de volgende:

 • Een slechte of verminderde smaakzin
 • White, cheesy ogende stukjes schimmel
 • Tongue blaren of rood, ontstoken plekken van het weefsel, vaak verborgen door schimmels
 • Cracked, rode gebieden van de huid op de hoeken van je mond

  candidiasis meestal wist in zeven tot 10 dagen met consistente behandeling , volgens de Amerikaanse Academie van Orale Pathologie (AAOMP). Als het gaat verder dan deze tijd of terugkeert vaak echter uw arts kan testen voor aandoeningen zoals diabetes, HIV of kanker aan te bevelen.

  Artsen vaak voorschrijven antifungale behandelingen voor candidiasis, hetzij in de vorm van zuigtabletten of mouthrinses voor milde gevallen of een regime van tabletten voor meer ernstige aandoeningen. Na verloop van tijd, hebben patiënten is bekend dat immuniteit tegen deze behandelingen te ontwikkelen, zodat artsen zijn voorzichtig over hun aan te bevelen voor elk geval van de schimmel. Toch behoud van een goede dagelijkse mondhygiëne, vermijd het gebruik van antibiotica, tenzij absoluut noodzakelijk is en zorg ervoor dat uw mond blijft goed gehydrateerd. Veel receptplichtige producten bevatten kleine doses natrium fluoride te helpen uw risico op deze droge-mond-gerelateerde aandoeningen te verminderen.

  Blessures

  Verwondingen aan je tong kan ook leiden tot zweren die lijkt op de tong blaren. Bijvoorbeeld, het eten van knapperige voedingsmiddelen, zoals chips, zuigen harde snoepjes, bijt je tong of nippen van een te hete drank kan al leiden tot de tong blaren, snijwonden en brandwonden te ontwikkelen. Deze kunnen leiden tot pijnlijke zweren dat de tijd te nemen om weg te gaan, maar tenzij infectie ontstaat, zijn ze meestal niet een reden tot bezorgdheid.

  Als je tong is gevoelig en gevoelig voor letsel, vermijd voedingsmiddelen die in het algemeen schade veroorzaken . Oefen dagelijkse mondhygiëne en het gebruik van warm zout water of een mondspoeling om genezing te bevorderen en beschermen van de natuurlijke bacteriën evenwicht in je mond.