Tandheelkundige gezondheid > Oral Problemen > aften > Sore Op het dak van uw mond? Vier Mogelijke oorzaken

Sore Op het dak van uw mond? Vier Mogelijke oorzaken

 

Mondzweren zijn niet ongewoon, maar het ontwikkelen van een plek op het dak van uw mond kan nog steeds bezorgd jou. Toch is de locatie van dit mondelinge zere heeft vele mogelijke bronnen, dus je moet niet meteen het ergste veronderstellen.

1: In feite, als je een plek op het dak van je mond weefsel, kunt u een van deze vier voorwaarden. Burns

hobbels op het dak van uw mond zijn soms net een brandwond, vooral na een warme maaltijd. Dit fenomeen staat bekend als "pizza gehemelte" vanwege verse stukken pizza zijn meestal de oorzaak van irritatie in dit deel van de mond. Echter, pizza is niet het enige voedsel dat je mond kan branden; geen warm eten kan dit effect hebben. Warme dranken, zoals koffie of thee, kan leiden tot soortgelijke brandwonden.

Een verbrand smaak geneest meestal vanzelf binnen 3-7 dagen. Om uw pijn te verlichten in de tussentijd, vasthouden aan zacht voedsel en koele drankjes. Als de pijn ernstig is, kan uw tandarts raden het gebruik van een product als Colgate ® Peroxyl ® Mouth Sore Spoel om de sensatie in je zweren te verlichten en het bevorderen van een snellere genezing. Als het gebied is nog steeds pijnlijk na zeven dagen, aarzel dan niet om uw tandarts te zien.

2. Aften

Aften kunnen ontwikkelen altijd aan de binnenkant van je wangen, maar wees niet verbaasd als ze het gevoel op het dak van je mond zo goed. Aften zijn rond, gevoelige massa's waarvan de oorsprong is afhankelijk van de zaak. Onderzoekers denken deze zweren kunnen worden veroorzaakt door problemen met het immuunsysteem, en dus geactiveerd door middel van factoren zoals stress, bepaalde voedingsmiddelen en hormonale veranderingen.

algemeen mensen 02:59 aften per keer, maar sommige kan omhoog van 10 of meer zweren ontwikkelen in een keer. Deze zweren meestal pijn voor iets meer dan een week, dan verdwijnen volledig na twee weken. Terwijl u wacht op uw mond om te genezen, kunt u profiteren van het eten van zacht voedsel om te voorkomen dat irritatie van zweren. Uiteraard worden uw tandarts ook een pijnstillende gel voorschrijven voor u van toepassing is op uw zweren tijdens het herstelproces. Als uw wonden niet genezen na deze twee weken, moeten ze worden gecontroleerd door uw tandarts.

3. Koortsblaasjes

Sores op het dak van uw mond - met name degenen die niet meteen verdwijnen - kan uiteindelijk koortsblaasjes. Een gemeenschappelijke groei veroorzaakt door het herpes simplex virus, worden koortslip meestal te vinden op de lippen, maar volgens de American Academy of Otolaryngology, kunnen ze ook te vinden op de harde gehemelte. Deze zweren presenteren zich als pijnlijke, met vocht gevulde blaasjes; de blaren later scheuren en de korst dan als minder pijnlijke letsels.

Een koortslip meestal crustier binnen vier dagen van het optreden worden, en zal volledig genezen na acht tot 10 dagen. Terwijl ze genezing, vermijd het aanraken of plukken aan hen, net zoals u zou doen voor een schurft. Als de zweren niet verdwijnen door zelf, zoals u weet, uw tandarts is blij om te helpen.

4. Mondelinge Kanker

Hoewel sommige van de zweren die vorm op het dak van uw mond zijn onschuldig, niet alle van hen zijn best met rust gelaten. Zweren op het dak van uw mond kan soms een symptoom van mondkanker zijn. En als je een plek op het dak van uw mond die niet genezen is na twee weken, moet u uw tandarts zo snel als je kunt voor een evaluatie. Mondelinge kanker is het meest behandelbaar als het vroeg gevangen, dus het is belangrijk om verdachte zweren om de aandacht van uw tandarts meteen mee te nemen.

Als uw tandarts vermoedt een zere kwaadaardig is, zal hij of zij u naar een kaakchirurg te sturen mondelinge evaluatie en uitvoeren van een biopsie van het weefsel. Als kanker wordt gevonden, kan de behandeling even snel beginnen. Deze behandeling vaak omvat het operatief verwijderen van de kankercellen pijnlijke, en daarna, bestraling of chemotherapie om zeker te zijn heeft geen invloed op andere cellen.

Als u een zere in het dak van de mond weefsel te ontwikkelen, is er geen noodzaak om het aannemen oorzaak is uit uw controle. Deze zweren kunnen veel chauffeurs hebben, variërend van onschadelijk voor de meer invasieve. Velen van hen weg te gaan op hun eigen, maar een plek op het dak van uw mond die niet binnen twee weken heeft te genezen is de perfecte reden om uw tandarts voor een evaluatie -. En een regelmatige controle