Tandheelkundige gezondheid > Oral Problemen > aften > Tips om de pijn van het branden van mond syndrome

Tips om de pijn van het branden van mond syndrome

 
verlichten

Als je het gevoel een broeien gevoel in je mond, kunt u lijdt aan Mondbranden.

De aandoening kan pijnlijk zijn en de brandwonden gevoel kan optreden elke dag gedurende maanden of langer. Patiënten kunnen ook last hebben van een droge mond of een veranderde smaak in hun mond, volgens de National Association of Dental en Craniofacial Research. De pijn kan in de tong, lippen, het dak van de mond of de hele mond.

Er is geen specifieke test voor Mondbranden, waardoor het moeilijk voor tandartsen te diagnosticeren. Patiënten met symptomen kunnen worden doorverwezen naar een specialist, zoals een kaakchirurg, oor, neus en keel arts, gastro-enteroloog of dermatoloog. De tests kunnen een bloedonderzoek om te controleren of bepaalde medische problemen zijn onder meer; een mondelinge zwabbertest; een allergietest; speeksel flow test; biopsie van weefsel; of een imaging-test.

Om u te helpen verlichten de pijn van Mondbranden, NIDCR beveelt het genot van een koud drankje, zuigen op ijs chips of kauwen suikervrije tandvlees. Patiënten moeten ook tabak, kruidig ​​voedsel, alcoholische dranken, mondwater dat alcohol en producten hoog in zuur, zoals citrusvruchten en sappen bevatten te vermijden.

De American Dental Association biedt een aantal tips over het behoud van gezonde tanden en tandvlees bij MouthHealthy.org.
© American Dental Association. Alle rechten voorbehouden. Reproductie of heruitgave is strikt verboden zonder de voorafgaande schriftelijke toestemming van de American Dental Association.