Tandheelkundige gezondheid > Oral Problemen > aften > Leukoplakie Behandeling overwegingen en oorzaken

Leukoplakie Behandeling overwegingen en oorzaken

 

Leukoplakie is een brede term die laesies die als witte vlekken in de binnenkant van de mond verschijnen definieert en leukoplakie behandeling varieert, omdat de aandoening heeft talloze oorzaken. De meeste van de tijd, leukoplakiën zijn pijnloos, maar het is belangrijk voor artsen om de bron van de aandoening te identificeren, zoals sommige leukoplakiën duiden op meer ernstige problemen, zoals auto-immuunziekten, en kan zelfs ontwikkelen tot mondkanker.

Signs en symptomen

Witte vlekken vormen op de binnenzijde van de wang, het tandvlees, het dak of de vloer van de mond en de boven- en onderkant van de tong. De laesies kunnen optreden onder kunstgebit patiënt ook. Mensen vaak niet in de gaten de aandoening, omdat de meeste gevallen zijn pijnloos en asymptomatisch. En wanneer patiënten merk wel, vinden ze dat de patches niet kan worden afgeveegd of afgeschraapt.

Sommige leukoplakie plekken zijn harige uitsteeksels grenzend aan het witte vlak oppervlak. De visuele signalen Afhankelijk van het oppervlak van de mond wanneer het gebied wordt gevonden. Soms zijn de randen van de leukoplakie laesie zijn goed te zien grenzen, terwijl de andere keer is het moeilijk om te zien waar de laesie begint en de gezonde oppervlak begint.

Risicofactoren

Hoewel de exacte oorzaak van leukoplakie is onbekend, bepaalde factoren zet patiënten een groter risico. Leukoplakiën komen vaker voor in de monden van tabak gebruikers - zowel rokers en tabak kauwers. Volgens de Mayo Clinic, het verminderen van tabak en alcohol gebruik kan helpen de verschijning van de witte vlekken te verminderen en het risico op het ontwikkelen van kankercellen celgroei.

Een kwaadaardige transformatie kan gebeuren als gewone cellen veranderen in premaligne of kwaadaardige kankercellen cellen. Leukoplakie letsels kan ook een secundair effect van bepaalde voorwaarden, zoals HIV. Patiënten met immuundeficiënties zijn op een groter risico voor leukoplakie en moet controleren op dit soort letsels regelmatig.

Leukoplakie behandelingen

Leukoplakie laesies vaak op te lossen op hun eigen. Maar wanneer een laesie blijft langer dan twee weken, de eerste handelwijze omvat een oogonderzoek met een tandarts. De meeste tandheelkundige professionals zijn onder andere deze examens met routine tandheelkundige examens, maar bezorgd patiënten kunt ook een afspraak maken om een ​​punt van zorg onderzocht te hebben.

Als een laesie blijft bestaan, kan de patiënt hebben de site een biopsie voor microscopisch onderzoek, volgens de American Dental Association. Tijdens dit proces is de tandarts draait celmonster voor het laboratorium te evalueren en zoeken naar eventuele abnormale cellen. Patiënten kunnen verwachten dat hun tandarts om een ​​behandelplan te maken op basis van de biopsie resultaten.

In het algemeen, leukoplakie behandeling plan omvat begeleiding om risicogedrag (zoals roken en zwaar drinken), periodieke herwaardering, mogelijke verwijdering (uitsnijding) stoppen van het letsel en continue onderzoek. Goede tandheelkundige preventieve zorg met de wil van Colgate® Total® Uitgebreid Deep Clean tandpasta, een silica tandpasta die kan helpen een patiënt het risico op infectie na een biopsie of excisie te verlagen.

Als patiënten vinden witte vlekken in hun mond, moeten ze uit te reiken aan hun tandarts. Hoewel de meeste leukoplakiën zijn niet gevaarlijk, vroegere opsporing is de sleutel tot een succesvolle behandeling

Over de auteur:. Emily Boge, RDH, BS, MPA, besteden 12 jaar in de tandhygiëne oefenen voordat onlangs een nieuwe rol als het aanvaarden tandheelkundige administratieve leerstoel aan Hawkeye Community College in Waterloo, Iowa. Emily is de eigenaar van Think Big Dental, een adviesbureau en schrijven gespecialiseerd in de opleiding van corporaties en gezondheidswerkers over de rol van een mondhygiënist.