Tandheelkundige gezondheid > Oral Problemen > aften > Acht Common Oral Infections

Acht Common Oral Infections

 

Orale bacteriën kunnen virussen, tandbederf, tandvleesontsteking en andere gemeenschappelijke mond infecties veroorzaken bij zowel kinderen als volwassenen. Sommige van deze infecties zijn te voorkomen met een goede mondhygiëne, en velen pas vorig een paar dagen - met name die gangbaar zijn in de kindertijd. Andere tandheelkundige voorwaarden zijn echter meer geavanceerde en kan al veel langer blijven.

1. Dental Caries

dentale cariës is het primaire resultaat van tandbederf, en een van de meest voorkomende orale infecties daarbuiten. Bekend als de belangrijkste oorzaak van het verlies van tanden bij kinderen jonger dan 12 jaar, volgens Dr Neal R. Chamberlain op A.T. Still University en wordt veroorzaakt door de bacterie, "Streptococcus mutans. '

2. Gingivitis

Een verscheidenheid van bacteriën veroorzaken gingivitis - de medische term voor de vroege tandvleesontsteking - en wanneer ze zich in spleten het tandvlees's (op het tandvlees en eronder), deze bacteriën produceren giftige stoffen. Het tandvlees reageren op deze toxinen met ontsteking en zwelling, dat is de reden waarom uw tandvlees kunnen bloeden wanneer je je tanden poetst. Tussen 50 en 90 procent van de volwassenen gingivitis, die, indien onbehandeld, leiden tot ziekte peridontale. De Amerikaanse Academie voor Parodontologie (AAP) stelt dat wanneer bepaalde bacteriën worden ingeademd in de longen, kunnen ze longontsteking veroorzaken.

3. Parodontitis

Gingivitis dat zich verspreidt onder het tandvlees en de invloed op het bot en ondersteunende weefsels die kan leiden tot parodontale aandoeningen optreden. Zakken vormen rond de tanden plaats voor ontsteking en botverlies, waarna deze tanden kunnen los doordat deze botafbraak. Acht tot 10 procent van de volwassenen parodontitis, en het is de meest voorkomende oorzaak van verlies van tanden. Het kan ook een chronische longaandoening erger te maken, ook al is het al aanwezig is.

4. Hand, mond- en klauwzeer

Peuters en schoolgaande kinderen zijn het meest waarschijnlijk bij de hand, mond- en klauwzeer te ontwikkelen, aldus de Universiteit van Chicago, en het virus "Coxsackie A16" is meestal verantwoordelijk. Na 1-2 dagen keelpijn en koorts, enigszins pijnlijke blaren kunnen verschijnen in de wangen en tong, alsmede op de palmen, zolen en billen. Gelukkig is de infectie verdwijnt vaak binnen drie dagen.

5. Herpangina

Een ziekte die verband houden met de hand, mond- en klauwzeer, herpangina vaakst infecteert kinderen tijdens de zomer drie tot en met 10 jaar en vallen. Koorts, zere keel en moeilijk slikken zijn de eerste symptomen verschijnen, gevolgd door kleine blaasjes achter in de mond - die groot zweren vormen wanneer ze scheuren. Een herpangina infectie duurt gewoonlijk 3-5 dagen.

6. Spruw

Een overmatige groei van het natuurlijk voorkomende "Candida albicans" schimmel veroorzaakt spruw en medische behandelingen zoals antibiotica, chemotherapie en straling een uitbraak veroorzaken. Witte, wrongel-achtige plaques op de tong, inwendige wangen, gehemelte en achterin de mond. Lijster is de meest voorkomende infectie bij mensen met hiv.

7. Aften

Aften zijn laesies die vorm op het tandvlees en andere mond weefsels. Tandartsen noemen ze apthous zweren. Het meest voor bij kinderen en adolescenten, een afte's zaak is niet helemaal duidelijk, maar stress, hormonen, het immuunsysteem problemen, voedsel overgevoeligheden en verwante infecties zijn alle mogelijke triggers. Meestal is de zweren genezen 10 tot 14 dagen.

8. Orale herpes

orale herpes is een infectie veroorzaakt door het herpes simplex virus, en tussen 50 en 80 procent van de volwassenen in de Verenigde Staten dragen de ziekte, volgens de University of Rochester Medical Center. De eerste infectie veroorzaken griepachtige symptomen, blaren en zweren op het tandvlees en de tong, of kunnen er geen symptomen. Eenmaal besmet, het virus heeft een permanente aanwezigheid in het lichaam, maar de infectie zelf kan slapende met de juiste zorg te blijven. Terugkerende uitbraken zijn meestal milder en de laatste van een week tot 10 dagen. Met vocht gevulde blaasjes verschijnen rond de mond en, na een dag of twee, scheuren en vorm korsten dat er geen verdere ongemak veroorzaken.

Kids 1-3 die het uitvoeren van de simplex-virus soms een aandoening genaamd herpes gingivostomatitis ontwikkelen jaar, waarbij het tandvlees zwellen en onthullen kleine blaren van hun eigen land. Het kind kan een koorts lopen, prikkelbaar voelen en word sneller moe. Enkele dagen nadat de symptomen op het tandvlees, zweren verschijnen meestal rond de mond. Na deze symptomen verdwijnen, blijft het virus in het lichaam, maar spanning, trauma, zonlicht en kou veroorzaken ontvlammen.

borstelen tweemaal per dag met een fluoridetandpasta zoals Colgate Total® Uitgebreid Deep Clean, en eenmaal per dag flossen, zowel bijdragen aan tandbederf, tandvleesontsteking en parodontale aandoeningen te voorkomen. Met deze routine op sleeptouw, kan uw tandarts of arts helpen bij de behandeling andere orale infecties als dat nodig is.