Tandheelkundige gezondheid > Oral Problemen > aften > Lipblaasjes Remedy en behandeling: wat u kunt doen

Lipblaasjes Remedy en behandeling: wat u kunt doen

 

Ondanks hun naam, koortslip niet daadwerkelijk veroorzaakt door het virus dat verkoudheid veroorzaakt. In plaats daarvan worden ze veroorzaakt door het herpes simplex virus type 1 (HSV-1). Schrik niet; HSV-1 is heel gebruikelijk, en maar liefst 50 procent van de bevolking in de VS door hun jaren '20, volgens de National Institutes of Health (NIH).

Hoewel veel mensen hebben het virus, velen nooit daadwerkelijk ontwikkelen van een koortslip of blister. Als u HSV-1, is er geen werkelijke genezing, maar een koortslip remedie kan zijn als gevolg uitbraken te behandelen, ze minder ernstig of voorkomen dat ze helemaal voorkomen.

antivirale geneesmiddelen

Hoewel een antiviraal medicijn zal niet te elimineren het virus van uw systeem, kan het helpen de duur van een koortslip uitbraak te verminderen. Famciclovir is een voorbeeld van een antiviraal geneesmiddel dat dit kan doen. Net als bij andere vormen van antivirale middelen, famciclovir is het meest effectief als je het als je eerst beginnen om de symptomen van een koortslip voelen - jeuk of een tintelend gevoel in je lip, bijvoorbeeld. Volgens Medline Plus, je meestal alleen nodig hebt om een ​​enkele dosis van dit geneesmiddel bij het gebruik ervan als een koortslip remedie. Het is over het algemeen in tabletvorm, en werkt door het houden van HSV-1 zich via je lichaam. Dit maakt het mogelijk een koortslip om sneller te genezen en houdt nieuwe zweren van de vorming.

Famciclovir is slechts één soort recept antivirale die kunnen helpen koortsblaasjes. Andere opties zijn penciclovir, een actueel crème aangebracht op de lippen te helpen verlichten van de symptomen veroorzaakt door een uitbraak. Ander oraal geneesmiddel voor manifestaties van het herpesvirus is acyclovir, dat, zoals famciclovir, werkt het beste wanneer genomen bij de eerste tekenen van een uitbraak.

Over-the-Counter koortslip Relief

antivirale medicijnen zijn meestal alleen verkrijgbaar met een recept, maar er zijn ook over-the-counter opties die kunnen bijdragen tot het verminderen van de pijn en ongemak van een koortslip. Deze zijn meestal topische crèmes die ofwel een antiviraal of plaatselijke verdoving geïrriteerde verdoven bevatten. Een antiviraal optie is docosanol, die rechtstreeks aan de wonden moet worden toegepast om pijn te verminderen en helpen hen duidelijk sneller.

Een product dat het gebied verdooft, zoals Colgate ® Orabase ®, kan ook worden toegepast om het ongemak ervaart u een koortslip verlichten. Het actieve ingrediënt in dit artikel is benzocaïne, een type lokaal anestheticum. Uiteraard is een beter beschikbaar manier om de omgeving ongevoelig is met een koud kompres of een pak ijs; dit toepassen op uw lippen zodra je een koortslip te merken.

Houd koortsblaasjes Away

Als het gaat om koortsblaasjes, een ounce van preventie is echt de moeite waard een pond genezen. Als u regelmatig uitbraken, kan uw tandarts een antiviraal geneesmiddel voorschrijven voor u om regelmatig te nemen, om te voorkomen dat het virus onder controle. In sommige gevallen, het uitzoeken wat triggers een koortslip uitbraak kan helpen je ze weg te houden op de lange termijn.

Sommige mensen, bijvoorbeeld, het ontwikkelen van een koortslip na het doorbrengen van tijd in de zon, zodat het gebruik van zonnebrandcrème op het lippen kan helpen bij het controleren uitbraken, zoals kan overmatige blootstelling aan de zon te vermijden. Weer anderen ervaren uitbraken bij stress, dus het vinden van manieren om te beheren of te verminderen angst niveaus kunnen ook helpen. Omdat het mogelijk is om verspreiding van het virus naar andere mensen, en naar andere delen van je lichaam, je wilt voorkomen dat het delen van drank glazen en bestek. Houden van het aanraken van de blister en vervolgens een ander deel van het lichaam aan te raken, als goed.

Hoewel er geen remedie voor de verkoudheid pijnlijk kan zijn, zijn er tal van manieren om te gaan met het. Het vinden van de behandeling die het beste werkt voor u misschien een beetje trial and error te nemen, maar in de tijd, zult u er een die uitbraken snel vermindert of verdwijnt ze te vinden.