Tandheelkundige gezondheid > Oral Problemen > aften > Zes Soms Oral Health Problems

Zes Soms Oral Health Problems

 

tandbederf en parodontale aandoeningen (tandvlees) zijn twee van de meest voorkomende orale ziekten u en uw gezin kunnen ervaren op een bepaald punt in je leven. Verwondingen aan het gezicht en het hoofd kan ook de gezondheid van uw tanden in gevaar brengen. Echter, hier zijn een paar minder vaak voorkomende orale gezondheidsproblemen die de moeite waard om te helpen met van uw tandarts of dokter kan zijn.

Oral Herpes

Herpes is niet alleen een seksueel overdraagbare ziekte, noch is het zo koppig als zijn reputatie doet vermoeden. Toch is een vrij besmettelijk virus dat veel kinderen oraal als volwassenen infecteert. De eerste blootstelling aan het herpes simplex virus heet "primaire herpes," en de American Academy of Pediatrics (AAP) beschrijft de symptomen als pijnlijke, gezwollen en rode functies die de tandvlees. Het kan ook toenemen speeksel stroming en de ontwikkeling van blaren in de mond van uw of uw kind. Hoewel deze zweren genezen zeven tot 14 dagen, blijft het virus in het lichaam inactief. Het kan dan weer actief worden bij het omgaan met stress, vermoeidheid, koorts of blootstelling aan zon. Het goede nieuws is over-the-counter medicatie zoals Colgate® Orabase® of antivirale medicatie kan helpen verkorten een uitbraak van "koortslip" of "koortsblaasjes" en verlichting van uw ongemak.

Oral Cancer

Oral kankers goed voor slechts 2 procent van de kankers gediagnosticeerd elk jaar in de VS, volgens de National Institute of Dental en Craniofacial Research (NIDCR). De belangrijkste risicofactoren zijn tabak en alcohol gebruik, maar blootstelling aan de zon veroorzaakt vaak kanker van de lip. Ongeacht wat de uiteindelijke oorzaak, preventie en vroegtijdige diagnose kan niet genoeg worden benadrukt. Uw tandarts controleert regelmatig op tekenen van mondkanker tijdens bezoeken aan de tandarts, dus dit is een belangrijke reden om een ​​controle afspraak om niet te missen.

Temporomandibulair Pain

U kunt sluiten en je mond open, kauwen , spreken en slikken door de acties van het kaakgewricht (TMJ) zich aan beide kanten van je hoofd. Maar als deze gewrichten of omliggende spieren en ligamenten niet goed werken, kan je eindigen met een pijnlijke TMJ stoornis. De American Dental Association (ADA) zegt dat pijn in de gewrichten kan worden veroorzaakt door artritis, slechte kaak en tand uitlijning, een verwonding of dislocatie of slijpen van uw tanden.

Droge mond

Veel medicijnen, zowel over-the-counter en recept, kan de hoeveelheid speeksel invloed in je mond, zoals kan bestralingen, chemokuren en bepaalde aandoeningen als aids en syndroom van Sjögren. De Academie voor Algemeen Tandheelkunde (AGD) legt uit dat zonder speeksel, je bent niet in staat om weg schadelijke bacteriën wassen in je mond; dus, afgezien van wat ongemak, kan een zeer droge mond leiden tot slechte adem, zweertjes in de mond, tandvleesontsteking en een hoger risico op tandbederf.

Mondbranden

Mondbranden (BMS ) is een frustrerende aandoening, die zich vooral in de middelbare leeftijd of oudere vrouw, volgens de NIDCR. Hormonale veranderingen, droge mond, voedingstekorten, schimmelinfecties en schade aan de zenuwen zijn allemaal mogelijke oorzaken, en niet altijd het gevolg zijn van een slechte gewoonte. Symptomen zijn onder meer een tintelend of branderig gevoel op de tong of andere gebieden van de mond, een droge of pijnlijke mond of zelfs veranderingen in de smaak. Deze symptomen kunnen constant zijn of komen en gaan, en helaas kunnen ze een paar maanden of een paar jaar duren. Als je moeite hebt met BMS via een van deze symptomen, raadpleeg dan uw arts of tandarts, zodat u naar de oorzaak en op de weg om hulp te kunnen krijgen.

Lijster

Een schimmelinfectie spruw genoemd kunnen voordoen in de mond wanneer de gist "candida albicans" repliceert in grote aantallen, zoals door de ADA. Hoewel het meestal wordt gezien bij patiënten die nog erg jong, bejaarden of live met een verzwakt immuunsysteem, het kan ook worden veroorzaakt door een droge mond, het dragen van een kunstgebit of een bacteriële onbalans na een kuur van orale antibiotica. Mayo Clinic beschrijft de symptomen van spruw als pijnlijke, crème-witte vlekken op je tong en de rest van je mond.

U en uw gezin zijn waarschijnlijk hard aan het werk om te voorkomen dat tandvleesaandoeningen en tandbederf, maar als je te maken met een van deze ongewone mondelinge gezondheidsproblemen, zie uw tandarts zo snel als je kunt. Er is geen noodzaak om te lijden wanneer hulp is slechts een afspraak afstand.