Tandheelkundige gezondheid > Oral Problemen > aften > Winter Tips voor een gezonde mond: Omgaan met Common Winter Mouth Woes

Winter Tips voor een gezonde mond: Omgaan met Common Winter Mouth Woes

 

Als het buiten koud is, de blootgestelde huid is niet het enige deel van je lichaam die kunnen last hebben van een droger klimaat. Terwijl je de winter spelen in de sneeuw, geniet van het gezelschap van familie en zelfs het verbergen van een sneeuwstorm de uitgaven, kon een aantal van uw favoriete activiteiten schade aanrichten op je mond en lippen. Voel je vrij om te genieten van de winter op zoveel mogelijk manieren als je kunt, maar zich bewust zijn van wat de winter tips voor een gezonde mond kan ervoor zorgen dat uw mond schoon blijft in het voorjaar. Kijk uit voor deze gemeenschappelijke koud weer klachten:

gebarsten lippen

Vraag iemand die net een dag op de piste, en ze zullen zeggen dat gekloofde lippen is niet de apres-ski ritueel zij gepland. Maar blootstelling aan wind, kou en zon zorgt voor de perfecte omgeving voor droge lippen. En je hoeft niet te worden een skiër, ofwel: eenvoudige blootstelling aan de elementen kan de tere huid beschadigen op je lippen, dus hou ze beschermd. Draag een dagelijkse lippenbalsem dat minstens SPF 15 bevat en toe te passen vaak. U kunt ook af te wenden gesprongen lippen door het drinken van veel water om je huid te hydrateren, en het installeren van een luchtbevochtiger in uw huis om een ​​beetje extra vocht wanneer je slaapt toe te voegen.

Als u al gebarsten lippen, houd ze super gehydrateerd, zodat ze sneller genezen. Vaseline is een grote en goedkope manier om het vocht vast.

Aften

Als u merkt dat u meer Aften dan normaal, is het misschien het resultaat van zich overgeeft aan uw favoriete winter lekkernijen. Mayo Clinic wijst erop dat voedingsmiddelen met een hoog zuur een recept voor Aften kunnen zijn, dus als je hebt het genot van cider of noshing op kruidig ​​traktaties tijdens de vakantie, aften kan eigenlijk in en ruïneren uw plezier.

Natuurlijk, volstrekt te voorkomen zuur en kruidig ​​voedsel kan helpen voorkomen aften, maar als je al lijdt, probeer zwiepende een mengsel van een theelepel zout en een half kopje water te helpen bij het schoonmaken van de wonden voor een snellere genezing. Alcohol-free oplossingen, zoals Colgate ® Peroxyl ® Mouth Sore Rinse kan ook worden gebruikt om pijn te verlichten en te versnellen het genezingsproces zonder irritante gevoelige monden.

Hoe zit het met degenen die het dragen van orthodontische apparatuur ? Neem contact op met uw orthodontist om ervoor te zorgen dat ze goed zijn uitgerust zonder uitstekende draden die irritatie kunnen veroorzaken.

koortsblaasjes

De blootstelling aan de strenge winter zon kan ook leiden tot koortslip breakouts, waarschuwt University Health diensten van de Universiteit van Wisconsin-Madison. tijd buiten doorbrengen van tijdens de winter kan zeker verergeren koortslip op het slechtst mogelijke tijd - vakantiefoto's, iedereen

Bij het vechten koortsblaasjes, de beste winter tips voor een gezonde mond ervoor te zorgen dat de huid rond de mond wordt beschermd . Doorgaan om producten te gebruiken met een SPF van 15 of hoger. Probeer je handen schoon te houden ook, met het oog op de verspreiding van virale bacteriën te voorkomen. Stress is ook een veel voorkomende oorzaak van orale breakouts. Het houden van uw stress niveau naar beneden - met pauzes en voldoende nachtrust - kan helpen om deze vlekken in de tijd te beperken

Gevoeligheid

Dat sterke stijging van de pijn die je voelt wanneer bijten in koude gerechten lijkt. altijd aanwezig tijdens de koude wintermaanden te zijn. Koude temperaturen en wind konden vertrekken uw tanden pijn voelen, zelfs wanneer u maatregelen nemen om voedingsmiddelen die deze schurende kwaliteiten te voorkomen. De meeste mensen kunnen niet helemaal te vermijden koud weer, dus poetsen met een desensibilisatie tandpasta, zoals Colgate ® Sensitive Pro-Relief ™, kan houden deze irritaties onderdrukt de hele winter lang. Sensitive tandpasta gebruiken ingrediënten die de tanden te beschermen tegen gevoeligheid voor extreme temperaturen, zodat u kunt genieten van de koudste drankjes en seizoenen zonder zorgen over tender email.

Winter moet ongeveer vieren met familie, gebruik te maken van de wintersport en genieten van de gelegenheid om warm te houden bij het vuur - geen zorgen te maken over mondgezondheid. Door te weten welke mond ellende zijn het meest waarschijnlijk om u te beïnvloeden tijdens de koudere weer, kunt u voorkomen dat ze ontsporen uw goede tijd.