Tandheelkundige gezondheid > Oral Problemen > aften > Dental abcessen en infectie in Gums: Wat u moet weten

Dental abcessen en infectie in Gums: Wat u moet weten

 

U bent ontspannen na een dag op het werk of tijd doorbrengen met uw gezin wanneer je voelt een scherpe pijn in je mond. Als je een geschiedenis van tandheelkundige problemen - zoals infectie in het tandvlees, tanden of zelfs holten - de pijn kan worden gerelateerd aan een abces

Er zijn twee soorten van tandheelkundige abces. Een periapicale, of een tand abces , van invloed op de wortel van de tand. Het andere type, een parodontale (gom) abces, beïnvloedt het tandvlees. Dit laatste gebeurt meestal in gevallen van ernstige parodontitis, wanneer het tandvlees weg van de tanden getrokken, waardoor zakken te vormen. Beide soorten abces bestaan ​​uit kleine zakken die te vullen met bacteriële pus. Met de juiste behandeling, kunt u herstellen van beide soorten en weer controle over uw mondgezondheid.

Moet ik een abces?

Hoewel tandbederf of een parodontale infectie moeilijk te detecteren op het eerste kan zijn, is het meestal heel gemakkelijk om te vertellen wanneer een abces vormen. Het grootste symptoom is intense pijn. De National Institutes of Health (NIH) beschrijft de pijn van een tand abces als continue, scherp, en vaak ernstig genoeg storend te zijn. Je zou moeite kauwen, gevoeligheid ervaren aan warme of koude gerechten en zelfs gezwollen lymfeklieren -. Die helpen bij het bestrijden van infecties door het hele lichaam

Je zou ook in staat zijn om het abces te voelen in je mond. Bij een parodontale abces, zal een laesie te vormen in het getroffen gebied. Een kleine bult die lijkt op een puistje kan ook ontstaan ​​op het tandvlees in de buurt van een tand abces.

Wat moet ik doen?

Zie uw tandarts als u vermoedt of ontdek beide typen abces. Tot uw afspraak, de praktijk zwiepende met zout water te helpen verlichten de pijn. Uw tandarts kan ook aan het nemen van een over-the-counter pijnstillers.

De eerste stap in de behandeling van ofwel een tand of gom abces is om de bacteriën af te voeren uit de zak en het reinigen van de omgeving. Uw tandarts zal waarschijnlijk antibiotica voorschrijven om de resterende bacteriën te doden. Neem de medicatie zoals voorgeschreven voor de beste resultaten

De volgende stap in de behandeling is afhankelijk van de locatie van het abces.

  • Een wortelkanaalbehandeling wordt vaak uitgevoerd in het geval van een tand abces, volgens de Mayo Clinic. Tijdens dit proces zal de tandarts de pulp van het centrum van de tand te verwijderen, het reinigen van de omgeving uit, vul dan de gracht op en voeg een kroon aan de tand te ondersteunen, zodat het ziet er gezond en natuurlijk.
  • Het behandelen van een parodontale abces gaat om het zien van een parodontoloog om te helpen bij het aftappen van de infectie en het verstrekken van een diepe reiniging om het gebied met scaling en wortel schaven. Het proces verwijdert plak en tandsteen van het oppervlak van de tand en van onder het tandvlees. Verzacht ook het oppervlak van de tand en de wortel, volgens de NIH, waardoor het moeilijker voor bacteriën om zich daaraan vasthouden. Een antiobiotic kan worden voorgeschreven om de infectie te elimineren. Als het bot of tandvlees ernstig zijn beschadigd door parodontitis, kan een patiënt een operatie nodig om de infectie van de botten en steunweefsel schoon om een ​​abces terugkeren houden.

    Hoe kan ik Keep It van Coming Back?

    Zodra een abces is behandeld en opgelost, het beoefenen van goede mondverzorging thuis kan helpen voorkomen dat het probleem zich opnieuw voordoet. Kies een tandpasta, zoals Colgate Total ® Geavanceerde Deep Clean, die kiem vechten bescherming biedt en voorkomt tandsteen. Het maakt niet uit wat je doet thuis, het is altijd een goed idee om uw tandarts regelmatig te zien, ten minste tweemaal per jaar. Als u een voorgeschiedenis van een infectie in het tandvlees, kan uw tandarts wil je vaker te zien om ervoor te zorgen dat uw tandvlees gezond te blijven.

    Aan de behandeling voor een abces is een van de beste dingen die je voor kunt doen uw gezondheid. Onbehandeld, kan de aandoening verdere besmetting te veroorzaken. Met consistente zorg, gaat het meestal weg, zodat u met een schoon en gezond uitziende glimlach.