Tandheelkundige gezondheid > Oral Problemen > aften > Mondbranden en Diabetes

Mondbranden en Diabetes

 

Heb je ooit het gevoel dat je mond was in brand? Dit pijnlijk gevoel kan je het gevoel alsof je je mond hebt gebroeid, en kan zich verspreiden naar je tong, het tandvlees, de lippen en de binnenkant van je wangen. Volgens de Mayo Clinic, wordt deze aandoening, de zogenaamde Mondbranden - het heeft geen zichtbare tekenen, en het kan duren van maanden tot jaren. We weten nu dat Mondbranden en diabetes verband kan worden gebracht, zodat het makkelijker is om te diagnosticeren en te behandelen bij diabetici. En het hoeft niet om een ​​levenslange gevangenisstraf te zijn. Hier zijn de meest voorkomende oorzaken van Mondbranden en hoe ze te behandelen.

Mogelijke oorzaken

Er zijn veel oorzaken van Mondbranden, en sommige mensen, zoals diabetici en postmenopauzale vrouwen, zijn meer kans om te lijden. Volgens het National Institute of Dental en Craniofacial Research (NIDCR), de meest voorkomende oorzaken zijn de volgende:

 • Schade aan de zenuwen die orale zintuigen zoals smaak
 • hormonale veranderingen
 • Voedingstekorten
 • Schimmelinfecties in de mond
 • Acid reflux
 • kunstgebitten die niet passen op de juiste
 • Angst en depressie

  met zo veel mogelijke oorzaken, is het vaak moeilijk om klinisch wijzen op de boosdoener in veel gevallen. Mensen met ongecontroleerde of marginaal gecontroleerde diabetes kan meestal een beperking van de meest waarschijnlijke oorzaken voor droge mond, spruw en soms neurologische afwijkingen. Neuropathie (bij schade aan de zenuwen of zwakte optreedt aan de handen en voeten) kan leiden tot orale tintelingen, branderigheid of pijn veroorzaakt door veranderingen in de zenuwen in de mondelinge regio ook.

  symptomen en behandelingen

  Matige tot ernstige verbranding in de mond is een van de belangrijkste symptomen van deze aandoening. Voor veel mensen is het brandende gevoel begint in de late ochtend, bouwt tot een piek 's avonds, en vaak zakt' s nachts. Sommigen voelen de pijn constant, maar voor anderen de pijn is onderbroken. Andere symptomen kunnen omvatten: droogheid, pijn, tintelen of gevoelloosheid op het puntje van de tong of in de mond, en bittere of metaalachtige smaakveranderingen.

  Als er geen onderliggende oorzaak kan worden geïdentificeerd, behandelingen nog steeds raadplegen targeten uw pijnlijke symptomen. Deze omvatten het volgende:...

 • Het vervangen van irriterende of slecht passende prothese
 • Het behandelen van bestaande aandoeningen zoals diabetes
 • Aanbeveling supplementen voor voedingstekorten
 • Schakelen medicijnen, indien mogelijk.
 • Het voorschrijven van medicijnen om een ​​droge mond, orale candidiasis te verlichten, controle zenuwbeschadiging pijn en angst en depressie te verlichten.

  De Diabetische Connection

  Dus hoe zijn Mondbranden en diabetes gerelateerde? Diabetici zijn vatbaarder voor orale infecties zoals droge mond vanwege bepaalde medicijnen die het natuurlijke vocht dat de mond vrij van bacteriën blijft zappen. Ze kunnen ook gemakkelijk de ontwikkeling van vasculaire veranderingen die de kleine bloedvaten van invloed in de mond, het verlagen van de drempel voor pijn.

  Net als bij elke diabetes, het handhaven van de bloedsuikerspiegel is de sleutel, en kan helpen bestrijden symptomen of hou het uit geheel gebeurt. Deze verbeteringen in de glykemische controle een belangrijke rol spelen in het verminderen van het ontstaan ​​van een droge mond en candidiasis, zodat u zich kunt concentreren op uw dagelijkse routine zonder deze ongewenste orale complicaties.

  Tips om Ease Mondbranden

  Om u te helpen verlichten de pijn van Mondbranden, de NIDCR stelt de volgende:

 • Nippend water vaak
 • Zuigen op ijs chips
 • suikervrije kauwgom kauwen.. .
 • Het vermijden van alcohol en tabaksproducten.
 • Het vermijden van irritante items zoals warm of kruidig ​​voedsel, alcoholische mondwater en zeer zure fruit en sappen.

  Je zou kunnen overwegen wijzigen van uw tandpasta en /of mondwater te helpen bij het beheren of te voorkomen dat uw brandende mond syndroom. Overschakelen naar een alcoholvrije mondspoeling, zoals Colgate ® Peroxyl ® kan helpen verlichten van de zweren geassocieerd met een gevoelige mond.

  Helaas, de oorzaak van Mondbranden vaak niet kan worden bepaald . Hoewel dit maakt het moeilijker te behandelen, kunt u nog steeds de controle van de aandoening door het volgen van de bovenstaande tips en de richting van uw arts. Praat met uw tandarts en arts over de stappen die u kunt nemen om de problemen in verband met Mondbranden minimaliseren

  Over de auteur:. Diana Tosuni-O'Neill is een licentie geregistreerd mondhygiënist in New York en New Jersey met meer dan 25 jaar klinische ervaring in mondhygiëne praktijk. Ze werkte meer dan 15 jaar met het team tandarts voor de sportteams van de New York Giants, de Brooklyn Nets en de New Jersey Devils. Diana is ook een ACE Certified Personal Trainer en een groep Fitness Instructor. Haar passie voor de dentale en fitness gebied omspant meer dan twee decennia. Ze is ook een freelance schrijver die gespecialiseerd is in de mondzorg. Ze houdt van reizen, tuinieren, decoreren en haar fitness workouts. Diana woont momenteel buiten Manhattan met haar twee kinderen.