Tandheelkundige gezondheid > Oral Problemen > aften > Is de Sore op je tong Serious?

Is de Sore op je tong Serious?

 

Een plek op je tong is een overlast. Oorzaken kunnen bestaan ​​uit het voedsel dat je eet, bepaalde medicijnen, gebroken tanden en een aantal ziekten. U kunt kijken voor bepaalde tekens om te bepalen wanneer een zere een bezoek aan een tandheelkundige of medische professional nodig heeft.

afte

Aften zijn ook bekend als aften, en ze verschijnen op het tandvlees , het dak van de mond, wangen en tong. Volgens MedlinePlus, als je je tong bijten, kunt u een afte ontwikkelen. Genetica, stress, gebroken tanden, kruidig ​​en zure voedingsmiddelen en een verbrande tong kan leiden tot Aften. Zorg ervoor dat je genoeg B-12, foliumzuur, zink en ijzer omdat Aften kunnen ontwikkelen wanneer je gebrek aan deze voedingsstoffen. Dit soort pijnlijke op je tong gaat meestal weg op zijn eigen binnen 2 weken. Misschien wilt u uw mond spoelen met Colgate ® Peroxyl ® Mouth Sore Rinse de zere kalmeren en irritatie te verminderen.

Kinderen ontwikkelen doorgaans Aften om dezelfde redenen als volwassenen, maar de ouders ook een rol volgens de Mayo Clinic. Als je dit soort pijnlijke regelmatig te krijgen, uw kind is waarschijnlijk om het te krijgen. Aften komen vaker voor bij vrouwen. Beperk de zure of ruwe textuur voedsel dat uw kind eet. Als het probleem opnieuw optreedt, raadpleeg dan kinderarts van uw kind over medicatie neemt hij of voedingsmiddelen hij eet die kunnen leiden tot frequente aften.

Koortslip

Een plek op je tong kan een koortslip te zijn . Volgens MedlinePlus, wordt dit type pijn veroorzaakt door een besmettelijk virus. Eenmaal gevangen, het virus leven in je lichaam al jaren, en bepaalde triggers activeren van het virus, het veroorzaken van een koortslip te ontwikkelen. Triggers voor de ziekte omvatten ziekte, hormonale veranderingen, stress en zonnebrand. Koortslip meestal verdwijnen op hun eigen binnen 2 weken. Over-the-counter-behandelingen zijn beschikbaar om te helpen de koortslip sneller verdwijnen.

U of uw kind kan een koortslip contract van het aanraken van iets dat het virus besmet zijn, zoals een handdoek, tandenborstel en eetgerei . Het is mogelijk voor een kind om een ​​koortslip contract op de tong als zijn tong in contact komt met een zere op zijn gezicht. Ook voor zorgen dat hij zijn handen wast regelmatig; het aanraken van de pijn zou kunnen gaan verspreiden naar andere gebieden. Het eten van ijs knalt, spoelen met zout water en het nemen van pijnstillers kunnen helpen uw kind beter te voelen, totdat de pijn verdwijnt.

Oral lichen planus

Lichen planus is een inflammatoire huidaandoening, en die met de aandoening zal waarschijnlijk ervaring symptomen op de benen en armen. Echter, orale lichen planus heeft het potentieel om de mond en beïnvloeden volgens MedlinePlus. In feite kan je een zere op je tong of op de wang gebied te ontwikkelen, en het pijnlijk kunnen inschrijven en jeuk voelen. Het ziet eruit als witte vlekken op je tong of wangen. De oorzaak van lichen planus is niet bekend, maar een allergische reactie of infectie kan een factor zijn. Een bezoek aan een arts voor medicatie en voor een recept voor lichttherapie voor de behandeling van deze ziekte.

Neem contact op met een Health Care Professional

Neem contact op met een zorgverlener als de pijn langer dan 2 weken of duurt als u huiduitslag ervaren, koorts, moeite met slikken of kwijlen in aanvulling op de zere. Als een laesie, klontjes of zweer op de tong, vinden als de ontwikkeling van de plaag samenvalt met de start van een nieuw geneesmiddel of als de pijn gepaard gaat met andere symptomen, zoals een vreemde smaak in de mond, moeite met slikken of diep scheuren in het weefsel van de pijnlijke, laten behandelen van een medische professional. Volgens MedlinePlus, kan een aanhoudende pijn aan te geven van een meer ernstige aandoening.