Tandheelkundige gezondheid > Oral Problemen > aften > Vijf eenvoudige Burning tong Oorzaken en Solutions

Vijf eenvoudige Burning tong Oorzaken en Solutions

 

Heeft uw tong voelt alsof het is net gebroeid door hete koffie? Misschien heeft u wat bekend staat als Mondbranden (soms aangeduid als brandende tong syndroom). Er zijn meerdere branden tong oorzaken branden mond of brandende tong en vaak individuen meerdere tegelijk ervaren. De reden achter de pijnlijke, een branderig gevoel van de tong, het tandvlees, het verhemelte en andere gebieden van de mond kan een uitdaging aan te wijzen zijn. Maak een afspraak met uw tandarts of dokter om te informeren wat kan de boosdoener van uw brandende pijn en hoe het kan worden verholpen. De volgende zijn enkele van de minder belangrijke oorzaken van Mondbranden (ook wel aangeduid als het branden van tong syndroom) die u kunt bespreken met uw tandarts of dokter.

Droge mond

Als je mond niet doet genoeg speeksel te nat blijven, krijg je dat droog, plakkerig gevoel bekend als een droge mond. Dit is een ander oraal aandoening die kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, zoals ziekten die de speekselklieren beïnvloeden bepaalde medicijnen of natuurlijke hormonale veranderingen. Chronische droogte kan bijdragen tot een branderig gevoel of pijn in je mond. Uw tandarts kan aanbevelen het houden van uw mond vochtig door het drinken van meer water en zuigen op suikervrije snoep of kauwen suikervrije kauwgom. Met behulp van een speeksel vervanger zal ook de droogte te bestrijden en houd je mond gezond.

voedingstekorten

Een tekort aan een aantal belangrijke voedingsstoffen kan ook een bron van het brandende gevoel in je mond. Tekorten aan vitamine B en mineralen zoals ijzer en zink kan bijdragen aan het branden van de tong syndroom van invloed zijn op de gezondheid van uw mondelinge weefsels. Zorg ervoor dat u het eten van een goed uitgebalanceerd dieet met vers fruit en groenten, volle granen, zuivel, noten, zaden en gezonde eiwitten. Praat met uw arts voordat u voedingssupplementen.

mondirritaties

het drinken van te veel irritante dranken, overbrushing je tong, en overmatig gebruik van uw mondwater kan irriteren de mond weefsels. Als u last heeft van een branderig gevoel in je mond, probeer dan minder of minder zure dranken te drinken. Praat met uw tandarts over uw mondhygiëne gewoonten om te bepalen of ze kunnen worden waardoor een deel van de irritatie.

bijwerkingen van medicijnen

Een van de mogelijke brandende tong veroorzaakt, is het gebruik van bepaalde medicijnen. Sommige geneesmiddelen kunnen pijn en een droge mond veroorzaken. Informeer uw arts als u met bijwerkingen als gevolg van medicijnen die u gebruikt.

Oral Voorwaarden

De verbranding kan ook worden veroorzaakt door een andere mondgezondheid aandoening, zoals spruw (een schimmelinfectie in de mond) of landkaarttong (tong een kaart-achtige verschijning op het oppervlak). Uw tandarts kan diagnosticeren en bieden mogelijkheden om de pijn en ongemak te verminderen.

Hoewel sommige van de mogelijke oorzaken van brandende tong zijn gemakkelijk te herkennen, anderen zijn niet zo duidelijk. Hormonale onevenwichtigheden, schade aan de zenuwen en allergieën zijn slechts enkele van de medische problemen die deze aandoening kan veroorzaken. Zorg goed voor uw mondelinge en de algehele gezondheid met een goede mondhygiëne gewoonten, een gezond dieet en regelmatige tandheelkundige afspraken. Praat over uw symptomen met uw tandarts, en ontdek of je nodig hebt om uw arts voor verder onderzoek en diagnose.