Tandheelkundige gezondheid > Oral Problemen > aften > Cheilosis /Cheilitis

Cheilosis /Cheilitis

 

Wat is het?
cheilosis is een pijnlijke ontsteking en scheuren van de hoeken van de mond. Het wordt ook wel cheilitis. Het komt soms slechts één zijde van de mond, maar meestal gaat beide zijden.

cheilosis wordt veroorzaakt door een gist (Candida) infectie. De gist groeit makkelijk in vocht dat zich heeft opgehoopt in huidplooien op de hoek van de mond. Cheilosis komt het meest voor bij mensen met een slecht passende prothese. Het kunstgebit niet de boven- en onderkaak ver genoeg gescheiden. Mensen die likken, wrijven of anderszins irriteren de hoeken van de mond ook de neiging om cheilosis ontwikkelen.

Mensen met gezondheidsproblemen zoals bloedarmoede, diabetes en immuundeficiënties zijn bijzonder kwetsbaar.

Symptomen
kraken, pijnlijke ontsteking en soms huilen op de hoeken van de mond.

Diagnose
Uw tandarts of arts eerst zal kijken om te zien of uw gebit goed passen. Hij of zij zal ook vragen over uw mondelinge gewoonten, zoals het likken van de hoeken van je mond. U kan bloedonderzoek te zien krijgen als je bloedarmoede of een immuundeficiëntie. Uw tandarts kan ook een uitstrijkje of de cultuur van het gebied te testen op bacteriële of schimmelinfecties.

verwachte duur van Zazzle.nl Zodra de onderliggende oorzaak is verholpen, genezing is meestal snel.

Preventie
Als u een kunstgebit dragen, een bezoek aan uw tandarts regelmatig om zeker te zijn dat ze fit en ondersteunen je gezicht goed. Vermijd likken of wrijven de hoeken van je mond.

Behandeling
De behandeling richt zich op het elimineren van de oorzaken. U kan nodig zijn om orale gewoonten stoppen of beter-passend kunstgebit. U kunt medicijnen direct naar het getroffen gebied om een ​​infectie te behandelen. Dit kan een steroïde, antifungale of antibacteriële medicijn. Voor ernstige infecties, moet u mogelijk schimmeldodende pillen te nemen. Dit is waarschijnlijk in mensen met onderliggende medische problemen.

Bij te bellen naar een professionele
Als je constant of herhaalde ontsteking in de hoeken van je mond, contact op met uw tandarts of huisarts.

Prognose
Goed, zodra de oorzaak is verholpen.

2013/09/16
© 2002- Aetna, Inc. Alle rechten voorbehouden.