Tandheelkundige gezondheid > Oral Problemen > aften > Managing Mondbranden

Managing Mondbranden

 

Mondbranden of BMS, is een chronische tandvoorwaarde die vaak wordt beschreven als een brandend gevoel gevoeld op de tong, wangen, lippen of gehele mond. Voor degenen die zich bezighouden met deze kwestie, kan de symptomen zowel frustrerend en pijnlijk zijn, invloed op de manier waarop ze in staat zijn om hun leven te leven - de voorwaarde lijkt over het algemeen plotseling en zonder waarschuwing. Voor de meeste mensen gediagnosticeerd met dit syndroom, kan de plotselinge worden vergeleken met de sensatie voelde toen je mond wordt uitgescholden door een zeer warm voedsel of drank. Daarom spreken met een tandheelkundig zorgverlener voor snelle diagnose is de eerste stap in het beheer van de symptomen.

Symptomen

De meest voorkomende symptoom geassocieerd met Mondbranden is ernstige verbranding. In het algemeen zullen symptomen beginnen in de ochtend en blijven gedurende de hele dag, voordat verhoogde intensiteit in de avond. Dit zal echter variëren van persoon tot persoon, omdat het syndroom iedereen verschillend beïnvloedt. Voor sommige mensen is het ongemak is constant, terwijl andere mensen alleen maar last hebben van incidenteel last. Naast een branderig gevoel, is het niet ongewoon voor personen die dit hebben, een droge mond met gevoelens van extreme dorst en het onvermogen om te proeven.

Oorzaken van Mondbranden

De oorzaken van dit syndroom kan in het algemeen worden ingedeeld in twee categorieën: primaire of secundaire Mondbranden. Primaire Mondbranden gaat vaak gepaard met een probleem met betrekking tot sensorische zenuwen van een individu of centrale zenuwstelsel. Dat secundaire Mondbranden wordt meestal veroorzaakt door een onderliggende medische aandoening, zoals een voedingstekorten of endocriene stoornissen, zoals diabetes. Bovendien, bijwerkingen van sommige orale medicatie, voedselallergieën en depressie kan het begin van de secundaire verbranding syndroom veroorzaken.

Behandeling

Helaas is er geen bekende behandeling beschikbaar voor mensen die lijden aan deze aandoening ; Er zijn echter een aantal beschikbare behandelingsopties. De exacte behandelplan voor dit syndroom voorgeschreven wordt bepaald in functie van het feit of het begin van de aandoening primair of secundair. Voor een persoon die heeft primair Mondbranden, zal de tandarts over het algemeen medicijnen voorschrijven om de symptomen te verlichten. Echter, voor mensen met secundaire Mondbranden, de onderliggende aandoening wordt meestal eerst behandeld. Dit wordt gedaan in de hoop van het verlichten van invloed is op de Mondbranden heeft op het individu.

Nuttige tips

Naast het bezoeken van een tandheelkundige gezondheid provider voor de behandeling, zijn er een paar dingen die je kunt doen op uw eigen te helpen verlichten van de symptomen, met inbegrip van suikervrije kauwgom kauwen, zuigen op ijs chips en het vermijden van alcohol en tabaksproducten. Bovendien, het houden van water bij de hand om te drinken de hele dag, maar ook als bewust van uw inname van irriterende stoffen, zoals kruidig ​​voedsel of producten hoog in zuur, kan ook helpen verlichten het ongemak in verband met deze aandoening.