Tandheelkundige gezondheid > Oral Problemen > aften > Wat veroorzaakt rode vlekken op het dak van uw mond?

Wat veroorzaakt rode vlekken op het dak van uw mond?

 

De rode vlekken op het dak van uw mond kan worden veroorzaakt door een verscheidenheid van verschillende redenen. Sommige zijn slechts een klein ongemak, terwijl anderen een teken van een meer ernstige gezondheidsproblemen probleem dat nader onderzoek nodig zou kunnen zijn. Hier zijn een aantal gemeenschappelijke mogelijkheden:

Aften

De meeste mensen hebben een afte had op een bepaald punt in hun leven, en terwijl deze zweren komen vaker voor op de binnenkant van de wangen of lippen, ze overal kunnen optreden met inbegrip van het dak van de mond. Aften zijn over het algemeen een gevolg van stress, het eten van bepaalde voedingsmiddelen, of komen in contact met andere irriterende stoffen. De zweren normaal beginnen als kleine, rode bultjes en ontwikkelen vaak een wit centrum. Er zijn over-the-counter behandelingen beschikbaar, en de meeste zweren zal genezen in een week tot 10 dagen.

candidiasis

Ook bekend als spruw of orale candidiasis, deze schimmel overgroei kan rode bultjes veroorzaken en witte vlekken in de mond. Voor bij mensen met een kunstgebit en diabetes, is candidiasis meestal behandeld door het voorkomen van overmatige groei in de eerste plaats. Volgens de ADA, kan orale antischimmelmiddelen ook worden gebruikt om bijzonder moeilijke gevallen bestrijden. Meer informatie over spruw hier.

Coxsackievirus

Het virus achter de hand, mond- en klauwzeer, coxsackievirus kunnen pijnlijke blaren en rode vlekken op het dak van de mond, evenals op de handen veroorzaken en voeten. Het is het meest voor bij kinderen onder de vijf jaar oud, maar toch gebeurt bij mensen van alle leeftijden. Behandeling opties omvatten over-the-counter medicijnen voor koorts en pijn, evenals speciale medicinale mondwater te helpen verlichten het ongemak in verband met de orale zweren.

In zeldzame gevallen, orale zweren of laesies kan een teken zijn van mondelinge kanker, dus het is belangrijk om eventuele vlekken die pijnlijk zijn, hebben, veroorzaken moeite met eten of drinken of niet genezen snel gecontroleerd door uw tandarts.