Tandheelkundige gezondheid > Oral Problemen > aften > Pizza Palate

Pizza Palate

 

Wat is het?

Uw pizza aankomt, je honger hebt en het ruikt zo goed. U neemt op dat eerste stuk, druipend met kaas, nemen een grote hap ... en branden het dak van uw mond. Nu heb je pizza gehemelte.

Andere warm voedsel en vloeistoffen kan ook het dak (gehemelte) van uw mond te verbranden. Deze soorten brandwonden gekomen "pizza gehemelte" worden genoemd omdat ze meestal veroorzaakt door pizza.

Deze brandwonden gewoonlijk gering en genezen binnen een paar dagen.

Symptomen

Het dak van uw mond mals zijn. In sommige gevallen zal het blister. Het getroffen gebied zal waarschijnlijk rauw en licht gezwollen voelen.

Diagnose

Dit is vrij eenvoudig. Heb je gegeten hete pizza, overdreven warm voedsel of vloeistof in de afgelopen dagen? Heeft het dak van uw mond pijn?

Uw tandarts zal merken dat het dak van uw mond rood gekleurd is en eventueel blaren. Witachtige gebieden verschijnen als het geneest.

verwachte duur

Deze soorten brandwonden genezen meestal in 3-7 dagen, afhankelijk van hoe ernstig ze zijn.

Preventie

Zorg ervoor dat uw voedsel of drank niet te heet is voordat u een hapje of een slokje nemen. Wees vooral voorzichtig met voedsel of vloeistoffen in een magnetron opgewarmd. Zij kunnen heter zijn dan u verwacht.

Behandeling

De conditie moet verbeteren binnen een week, vaak eerder. Ondertussen, blijf bij zacht voedsel en koel vloeistoffen. Vermijd harde, knapperig voedsel dat je mond verder kunnen irriteren. En blijf uit de buurt van hete pizza!

warm zout water spoelt na de maaltijd zal helpen om het gebied schoon. Om de spoeling te maken, op te lossen 1/8 theelepel zout in 8 liter water. Over-the-counter topische anesthetica kunnen de pijn van het eten in ernstige gevallen te verlichten.

Als u een professionele

Als de pijn en blaarvorming aanhouden dan zeven dagen Bel, bel dan uw tandarts.

Prognoses

uitstekend, als wonden worden verzorgd correct.

2/28/13
© 2002- Aetna, Inc. Alle rechten voorbehouden.