Tandheelkundige gezondheid > Oral Problemen > aften > Cranberries Moge Combat spruw

Cranberries Moge Combat spruw

 

Een appel per dag wordt beroemde uitspraak naar de dokter weg te houden. Terwijl een cranberry per dag mag niet zo'n wonder verrichten, onderzoekers denken dat een stof gevonden in het fruit op een dag kan houden spruw weg.

Volgens de bevindingen van een laboratorium onderzoek door wetenschappers aan de Rutgers University en de Universiteit van Laval in Quebec, Canada, A-type cranberry proanthocyanidians of AC-PAC, remde de ziekte-veroorzakende eigenschappen van de Candida albicans
. Een overmatige groei van C. albicans
kan leiden tot orale candidiasis, een ziekte algemeen bekend als spruw.

AC-PAC verhinderd biofilm formatie op het tandvlees en hield de C. albicans
van het naleven van orale epitheelcellen en speeksel gecoat hars discs in het laboratorium studie. Omdat infectie vereist biofilm therapietrouw, waardoor deze kan infectie tarieven te verlagen, de wetenschappers gesloten.

Zij concludeerden ook dat deze bevindingen kan leiden tot nieuwe therapieën voor de preventie en behandeling van spruw.

De American Dental Association heeft de publieke middelen op ziekten van de mondholte. Klik hier voor meer informatie over medicijnen spruw kan veroorzaken. www.ada.org/6512.aspx?currentTab=1.

Ook een artikel in het tijdschrift van de American Dental Association (jada.ada.org) publiceerde juli 2010 heeft advies voor de tandheelkundige patiënt met diabetes over de wijze waarop het risico van een spruw infectie te verminderen.
© American Dental Association. Alle rechten voorbehouden. Reproductie of heruitgave is strikt verboden zonder de voorafgaande schriftelijke toestemming van de American Dental Association.