Tandheelkundige gezondheid > Oral Problemen > aften > Ernstige pijn (Not From Trauma)

Ernstige pijn (Not From Trauma)

 

Elke schade aan het tandvlees of tanden kan zeer pijnlijk zijn. Op andere momenten kan je tandpijn hebben en niet weten waarom. Bijvoorbeeld kan plotselinge pijn worden veroorzaakt door stukken voedsel die in contact komen met een rotte gebied van de tand. Voedsel, warmte of koude kan de druk in de buurt van de zenuw en veroorzaken pijn te creëren. De zenuw in de tand kan ook worden blootgesteld als u een vulling of kroon te verliezen.

De pijn die erger wordt na verloop van tijd kan ook worden veroorzaakt door voedsel dat vastzit tussen je tanden en tandvlees. Als je niet poetsen en goed floss, de bits van voedsel blijven. Bacteriën vermenigvuldigen in dit gebied, en een infectie van de tand en het tandvlees kunnen ontstaan. Dit type infectie wordt genoemd een abces. Het kan aan het basiseinde van de tand (in bot) of het tandvlees. Een abces kan een ernstig gezondheidsprobleem zijn als het niet wordt behandeld.

Pijn als je bijten of kauwen kan een teken zijn van een abces, vooral als je ook merken een slechte geur of een slechte smaak in je mond.

Wat u kunt doen

In de eerste plaats contact op met uw tandarts en een afspraak te maken.

In de tussentijd, hier zijn een paar stappen die u thuis kunt nemen om te proberen te verlichten de pijn:

 • Neem een ​​over-the-counter pijnstiller, zoals ibuprofen (Advil, Motrin) of acetaminophen (Tylenol). Zelfs als dit helpt, moet je nog steeds uw tandarts te zien. Als je de pijn medicatie en geen behandeling krijgen, kan de infectie verspreiden. Het kan zelfs levensbedreigend worden.

 • Spoel je mond met warm zout water elk uur of zo. Meng een halve theelepel zout in 8 ounces (1 kopje) water. Dit zal niet genezen een besmette tand, maar kan het tandvlees zwelling verlichten.

 • Als de pijn wordt veroorzaakt door voedsel vast te zitten in een holte, borstelen en het gebruik van tandzijde in het gebied kunnen verwijderen.

 • Als u een vulling of kroon kwijt, dip een wattenstaafje in kruidnagelolie en toe te passen om de blootgestelde deel van de tand. U kunt kruidnagel olie te kopen in drogisterijen en supermarkten. U kunt ook een plaatselijke verdoving, zoals Anbesol gebruiken.

 • Als u reist in een vliegtuig, kunnen de veranderingen in de druk van de pijn erger maken. Probeer om tandheelkundige behandeling te krijgen voordat u op reis door de lucht.

  Wat uw tandarts zal doen

  Ook als gebitsproblemen veroorzaken veel pijn, de problemen en de behandelingen, zijn vaak relatief eenvoudig als je hulp zoeken meteen .

  Het eerste wat uw tandarts zal doen is een X-ray. Als u een holte, zal uw tandarts het vervallen deel van de tand te verwijderen en plaats een vulling. Zodra het binnenste deel van de tand wordt beschermd, zal de pijn verdwijnen meestal meteen.

  Als uw probleem is gerelateerd aan stukken voedsel onder je tandvlees geplakt, uw tandarts zal de stukken te verwijderen. Als u een infectie heeft, kunt u krijgen een recept voor antibiotica en pijnstillers. Neem je antibiotica precies zoals voorgeschreven, zelfs als je begint te veel beter na slechts een dag of twee te voelen.

  Een abces in de tand zal wortelkanaal behandeling vereisen. Een abces in de gom moet worden afgevoerd. Als de tand erg beschadigd is, kan het moeten worden verwijderd.

  4/30/12
  © 2002- Aetna, Inc. Alle rechten voorbehouden.