Tandheelkundige gezondheid > Oral Problemen > aften > Orale Fungus Oorzaken Common Mouth Infection

Orale Fungus Oorzaken Common Mouth Infection

 

Als u wilt vermijden of te beheersen een veel voorkomende infectie genaamd spruw, heb je nog een reden om uw tandarts te bezoeken, vooral als je diabetes hebt, draag kunstgebit of een probleem met uw immuunsysteem systeem.

ook wel candidiasis, de schimmelinfectie veroorzaakt pijnlijke witte vlekken op de tong of binnenste wangen. De laesies kan enigszins bloeden wanneer geschraapt of wanneer je je tanden poetst. Soms spruw zich uitbreidt naar het dak van de mond, tandvlees, amandelen of de achterkant van de keel.

Het is vaak voor bij kunstgebit en komt het meest voor bij mensen die erg jong, bejaarden, verzwakt door ziekte, of die aandoeningen van het immuunsysteem. Mensen met een droge mond syndroom zijn ook meer vatbaar voor candidiasis. Candida kan ook gedijen na behandeling met antibiotica, die de normale bacteriën in de mond kan afnemen.

Voor de meeste mensen, de controle richt zich op het voorkomen van de voorwaarden dat de uitbraak veroorzaakt. Een goede mondhygiëne is essentieel. Tanden moeten worden geborsteld en flossed zo vaak als uw tandarts adviseert. Kunstgebit moet worden verwijderd en gereinigd voor het slapengaan.

Als u een gezonde volwassene met spruw bent, kunt u in staat om de besmetting te bestrijden door het eten van ongezoete yoghurt of het nemen van acidophilus capsules of vloeistof. Acidophilus is verkrijgbaar in biologische voedingswinkels en vele drogisterijen. Sommige merken moeten worden gekoeld om hun werkzaamheid niet verliest. Yoghurt en acidophilus niet de schimmel te vernietigen, maar ze kunnen helpen herstellen van de normale bacteriële flora in je lichaam. Als dit niet effectief is, kan uw arts of tandarts een antischimmel medicatie

De volgende maatregelen kunnen helpen uw risico op het ontwikkelen spruw of andere Candida infecties te verminderen.

  • Probeer . met behulp van yoghurt of acidophilus capsules wanneer u antibiotica
  • te nemen? Als je rookt, vraag dan uw arts over de beste manieren om te stoppen
  • Zie uw tandarts regelmatig -. ten minste om de zes tot 12 maanden - in het bijzonder als je diabetes hebt of slijtage kunstgebit. Poets en flos je tanden zo vaak als uw tandarts adviseert.
  • Probeer het beperken van de hoeveelheid suiker en gist met voedsel dat je eet, waaronder brood, bier en wijn. Deze kunnen de groei van Candida aan te moedigen.

    Neem contact op met de ADA als u vragen hebt over dit artikel.
    © American Dental Association. Alle rechten voorbehouden. Reproductie of heruitgave is strikt verboden zonder de voorafgaande schriftelijke toestemming van de American Dental Association.