Tandheelkundige gezondheid > Tandheelkunde > Mondverzorging > Dental Fear Nog steeds een obstakel voor veel Patients

Dental Fear Nog steeds een obstakel voor veel Patients

 

Tandheelkunde heeft een aantal dramatische veranderingen in de afgelopen twintig jaar niet gezien. Beter anesthetica, vooruitgang in de technieken en technologie hebben sterk verminderd de kans op pijn tijdens tandheelkundige behandeling. Sommige tandartsen hebben opleiding in het beheer van patiënten met significante tandheelkundige angsten of fobieën had. Ondanks deze positieve ontwikkelingen, een groot aantal patiënten nog steeds te voorkomen tandheelkundige zorg als gevolg van een hoge mate van angst of vrees.

De eerste en belangrijkste stap in het helpen van een patiënt hun angst voor de tandarts te overwinnen is wat de wortel te bepalen oorzaak van hun angst is. Het is van cruciaal belang voor de tandarts om de tijd te nemen om te begrijpen wat er van hun patiënt getriggerd om deze angsten te hebben, en dan een werkbare oplossing voor de patiënt helpen ze te overwinnen. Hier zijn een aantal gemeenschappelijke tandheelkundige angsten en wat een tandarts kan doen om hun patiënten te helpen met hen:

angst voor pijn. De tandarts kan een nieuwe, sterkere plaatselijke verdoving, zoals articaïne gebruiken, wacht en zorg ervoor dat de patiënt voldoende gevoelloos genoeg om een ​​procedure pijnloos doen, laat de patiënt weten wat te verwachten vóór, tijdens en na de procedure, of herschikken een procedure als de patiënt niet gevoelloos genoeg om het comfortabel te doen.

Fear of the Needle of Dental Drill. Sommige procedures kunnen worden uitgevoerd zonder naald of een boor met het gebruik van nieuwe technologieën zoals dentale lasers en luchtabrasie. Wanneer een boor wordt gebruikt, kan super dunne tandheelkundige boren of diamanten paar holten behandelen zonder de naald. Topische gels steeds gebruikt kan worden in hogere concentraties de kneep van de naald sterk verminderen. Sommige tandartsen gebruik maken van een computer gestuurde "naald" riep de staf om pijnloze injecties te geven, terwijl anderen vertrouwen op dunnere naalden met behulp van een zorgvuldige en zachte techniek.

Angst voor Gagging. Voor sommige patiënten, het nemen van een x-ray, of indruk (mal van de mond) is bijna onmogelijk te wijten aan een gevoel van kokhalzen of verstikking tijdens de procedure. De tandarts kan dit probleem op te lossen door het besproeien van de mond met een plaatselijke verdoving spray, met behulp indruk materialen die snel verharden en zijn beter proeven, of de patiënt zitten of staan ​​tijdens de procedure. De tandarts kan ook voorzichtig houd de nek van de patiënt en instrueer hem of haar te concentreren op diep ademen door hun neus.

angst voor verlies van controle. De tandarts moet de tijd om uit te leggen wat ze moeten doen en waarom, zodat de patiënt heeft een actieve rol in hun behandeling te nemen.

Angst om in verlegenheid gebracht. De tandarts moet een medelevende houding over de behandeling van elke patiënt. Er is geen reden om een ​​tandarts moet ooit een patiënt over de toestand van hun mond schelden. Dit alleen leidt tot het maken van de patiënt zich ongemakkelijk voelen, het ophangen van nog een ander obstakel voor het krijgen van hun tandheelkundige behandeling gedaan. Mensen vermijden tandheelkundige zorg om vele redenen; Het is niet de rol van de tandarts aan de patiënt te beoordelen, maar om te zoeken naar oplossingen voor hun gebitsproblemen op een respectvolle manier die hen in staat stelt om hun waardigheid te behouden.