Tandheelkundige gezondheid > Tandheelkunde > Mondverzorging > Omgaan met een angst voor tandartsen

Omgaan met een angst voor tandartsen

 

Tandartsen zijn zorgverleners voor uw parelwitte tanden. U moet deze tanden artsen te helpen uw glimlach zo mooi te houden als kan worden en om de goede gezondheid van uw mond te garanderen. Wat gebeurt er echter als je je knieën te knikken in angst bij de gedachte van een bezoek aan de tandarts?

Als dit u beschrijft een tee dan wordt u opgelucht om te weten dat je niet alleen bent. Er wordt geschat dat 80 procent van de volwassenen in de Verenigde Staten hebben een angst voor tandartsen in verschillende mate. Van deze meer dan de helft geeft toe dat de angst is zo slopende dat ze niet op zoek gaan naar de tandheelkundige zorg die ze nodig hebben op een regelmatige basis. Door niet naar de tandarts u verwaarlozen uw tanden en tandvlees te zien. Uw mondelinge gezondheid zal lijden als gevolg van deze en eventuele problemen die je hebt zullen worden steeds erger.

Als uw angst niveaus stijgen bij de gedachte van het hebben van uw tanden keek dan zijn er dingen die je kan doen om te helpen verlichten hen. Om te beginnen vertellen de tandarts en /of de receptioniste dat je zo'n angst. Dit is een veel voorkomende angst en veel tandartspraktijken misschien al maatregelen die zij kunnen nemen om hun angstige patiënten te helpen.

Muziek kan helpen om te ontspannen en kalmeren u tijdens uw afspraak. Veel tandartspraktijken muziek aan het afspelen in het examen kamer. Weer anderen bieden hun patiënten met MP3-spelers, terwijl hun mond worden onderzocht om te luisteren. Sommige kantoren hebben ook televisies gemonteerd op het plafond of stoelen om entertainment te bieden aan hun patiënten. Als het kantoor je naar heeft geen van deze dingen dan neem je eigen mee. De meeste beoefenaars zal geen probleem helemaal met u luisteren naar een draagbare muziekspeler tijdens uw check-up. Als het helpt om u te kalmeren en krijgen door middel van uw afspraak met gemak dan is het gunstig voor alle betrokkenen.

Weten wat te verwachten en wat er gaat komen is het halve werk. Stel vragen aan uw zorgverzekeraar voordat hij of zij begint om iets te doen in je mond. Voor veel mensen is het onbekende is de meest angstaanjagende deel van het zitten in de stoel van een tandarts's. Als de tandarts is de bedoeling op wat hij of zij doet en heeft niet de tijd om uw vragen te beantwoorden dan kunt u de tandheelkundige assistent voor de informatie die u nodig hebt vragen. Op deze manier zul je weten wat er gaat gebeuren wanneer u open uw mond is.

Voor sommige mensen is het felle licht dat de tand arts gebruikt om te kijken naar hun mond een beetje kan zijn onaangenaam en kan ze voelen verblind. Als het kantoor je naar niet een donkere zonnebril te bieden dan neem je eigen mee. Dit zal helpen om je je beter voelt en het zal ook voorkomen dat uw ogen verscheuren. Het lijkt misschien een klein ding, maar het kan rekenen voor een heleboel.

Om te gaan met uw tandheelkundige angsten moet je bereid zijn om te praten met hen en maken ze bekend zijn. Als tandartsen zich niet bewust van hoe angstig je voelt wanneer je komen voor een afspraak dan zullen ze niet in staat zijn om samen met u om het te veroveren. Als zij zich bewust zijn dan kunnen ze hun steentje bij te dragen om u te helpen.